<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. február 10. |
Orjaleves Hozzávalók: Orja (karajcsont), sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma, fokhagyma, zöldpaprika, szemes bors, paradicsompüré. Elkészítés: Hideg vízbe feltesszük főni a karajcsontot. Az első forrás után a tetejéről leszedjük a habot. Hozzáadjuk a szemes borsot, kevés paradicsompürét és a megtisztított zöldségeket. Lassú tűzön készre főzzük, majd leszűrjük. A főtt húshoz és a zöldséghez ecetes tormát kínálunk, a levesbe csigatésztát főzünk. Töltött gomba Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg félkemény sajt, 1,5 dl zöldségleves, őrölt bors, só. Elkészítés: Mossuk meg a gombafejeket, a törzsüket vágjuk ki, majd tegyük egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé, megsózzuk és megborsozzuk. A kivágott törzseket, kisebb fejeket a hagymát és a paprikát apróra vágjuk. A felmelegített vajban megpirítjuk, fűszerezzük. Hozzáöntjük a tejfölt, beleszórjuk a reszelt sajtot, és így sűrűre forraljuk. Ezzel töltsük meg a gombafejeket, öntsünk alá kevés zöldséglevest. 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Alma csemege Hozzávalók: személyenként egy alma, lekvár, csokoládé, margarin, cukor. Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és a kis üregbe lekvárt teszünk, majd sütőben megsütjük. Az öntethez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, adunk hozzá egy kevés vizet és cukrot, a végén keverünk bele margarint. Az almát melegen, a csokiöntettel leöntve tálaljuk. Jó étvágyat! |
![]() |