<<< Vissza

Fontos a térség versenyképessége
Szirbik Imre országgyűlési képviselőjelölt:

2006. február 10.

 
Szirbik Imre polgármester és dr. Demeter Attila pártelnök. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Hogy miért akar országgyűlési képviselő lenni? Azt mondta, be kellett látni, hogy létezik egy csomó olyan kérdés, melynek megoldásában, egymagában a polgármester nagyon kevés. A dolgok jó része a Parlamentben dől el, a döntéshozatal jó része az ország irányításához, a fővároshoz kapcsolódik. A jó értelemben vett lobbizás, bizonyos dolgok elintézése rengeteg személyes jelenlétet, információt igényel. Olyan információkat, melyeket, ha az ember időben megszerez, nagyon sokat jelentenek.

Például a munkahelyteremtésben. A polgármester kijelentette: ahhoz, hogy valós, jól fizető, biztos megélhetést nyújtó munkahelyeket teremtsünk, ahhoz tőkét kell vonzani a térségbe. Ide kell az információszerzés. Ebben segítene az a tény, ha Szentes közelebb kerülne az autópályához. Itt említette az általa sürgetett M9-es (Kelet-nyugati összekötő) út kiépítését.
Szirbik Imre fontosnak tartja a Kurca rehabilitációját, ami már városon túli területet is érint. Mint mondja, szükség van a Dr. Bugyi István Kórház fejlesztésére. Megoldásra vár a térségben a községek szennyvizének ügye. Közgazdászként célja, hogy az ország versenyképessége, s azon belül a térség versenyképessége javuljon. A hideg fej–meleg szív politika részeként említette: mindent meg kell tenni az emberért, a gyerekektől az idősekig. A szolidaritás számára az egymásra figyelést jelenti.

- Szeretném megnyugtatni azokat, akik aggódnak, nem megyek el a városból, a két funkciót, a polgármesterit és az országgyűlési képviselőit együtt szeretném ellátni. Szeged, Mórahalom, Orosháza dinamikus fejlődése a példa arra, hogy a polgármester országgyűlési képviselőként mit tud nyújtani - hangsúlyozta a képviselőjelölt.

Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, minden magyar ügye, hogy 2010-ben bevezessük az eurót. Magyarország nem maradhat elszigetelve Európa közepén. Mert akkor elmegy a tőke, és ha a tőke elmegy, nem lesz munka sem. Majd kitért arra, hogy a kistérség vezetőjeként rálátása van a kistérségi munkára. Megjegyezte: a kistérségi együttműködés elhozta a közös pályázatok lehetőségét, ilyen a szélessávú internet kiépítése, az összehangolt területfejlesztés.

A mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban a polgármester megjegyezte:

- Az agrárium mindig is kiszolgáltatott a támogatások terén. Versenyképes csak egy modern mezőgazdaság lehet, amely korszerű gépekkel, korszerű agrotechnikával piacképes árut tud termelni. Jó példa erre is van ma már: a Dél-Kertész lett az ország második legnagyobb szövetkezete 2005-ben, a szentesi termékek sokfelé eljutnak ma már.

Dr. Demeter Attila a következőképpen zárta a tájékoztatót: MSZP-s jelölt még nem nyert ebben a térségben. Szirbik Imre személyében majd most nyerni fog!

L. J.


<<< Vissza