<<< Vissza

A főváros legyen a vidékért!

2006. február 10.

 
A képen középen Szerdahelyi Mátyás képviselőjelölt.

A vidéki Magyarországot szeretné képviselni Szerdahelyi Mátyás, a Nádas csárda vezetője és tulajdonosa. Képviselői programját és jelölő pártját, a Magyar Vidék Polgári Pártot kedden délután mutatta be.

A rendezvényen jelen volt a párt országos vezetőségi tagja, Lányi Árpád, aki elmondta: Négy évvel ezelőtt azok a volt kisgazdák hozták létre a pártot, akik azt látták, a vidék egyedül maradt, nincs meg a vidéken élők érdekképviselete. Ők, Bánk Attila elnökletével, a vidék felemelkedését tűzték ki célul. Mint Lányi hangsúlyozta, a vidék az, ahol minden születik, ahol él a múltunk és a jelenünk.

Szerdahelyi Mátyás állategészségügyi üzemmérnök, de mint mondta, ő is a kényszervállalkozóként került a vendéglátásba. Budapesten született, így jól látja a főváros és a vidék közötti ellentétet. Amikor 20 éve Szentesre költözött családjával, azt gondolta, csak addig maradnak itt, amíg a gyerekek iskolások nem lesznek. Nem bánta meg, hogy itt maradt, és már vidékinek tartja magát, de egyre jobban látja, minden a fővárosban történik, minden oda kötődik. Éppen ezért azt szeretné, hogy itt helyben, vidéken teremtsék meg a jövőt. Senkinek se kelljen elhagynia városát azért, mert nem tudja megvalósítani elképzeléseit, mert nincsenek lehetőségek. Olyan céljaik vannak, melyek vállalhatók és betarthatók. Ezek közül példaként említette, szeretnék elérni, ha már itt vannak a multik, akkor az áruházak polcaira csak magyar termék kerüljön. A vállalkozókat ne hátráltassa a bürokrácia, inkább segítse és támogassa. Cselekedni akarnak és nem ígérgetni.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak áprilisban, Lányi Árpád elmondta: Úgy gondolják, elérik az öt százalékos küszöböt, és bejutnak a parlamentbe. Még azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a mérleg nyelveként koalíciós partnerként részt vegyenek a kormányzásban. Hangsúlyozta azonban, a párt középutas szeretne maradni, és csak a konzervatív polgári eszméket tudják támogatni. Választási szövetséget egyelőre csak olyan civil szervezetekkel kötnek, akik hasonlóan gondolkodnak, és nem tartoznak egyik meghatározó politikai párthoz sem.

Ehhez a gondolathoz a képviselő-jelölt hozzátette: "A kicsi pártok mindig tartoztak valahova. Mi tiszták akarunk maradni, középen."


<<< Vissza