<<< Vissza

Telefonos csalók

2006. február 10.

 
Az elmúlt hét bűnügyi történéseinek élére kívánkozik az a lopás, amelynek következménye akár súlyos baleset is lehet. Az Ipartelepi úton lévő két automata fénysorompó is működésképtelenné vált, mert ismeretlen tettesek megrongálták a berendezés vezetékrendszerét. A tolvajok a rézvezetéket vitték el, mintegy 15 kilónyit. Minden bizonnyal fémhulladékként értékesítették, kaptak is érte körülbelül ötezer forintot. Az, hogy milyen balesetveszélyes helyzetet teremtettek, az nem érdekli a tolvajokat. Ellenük vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás.

Újabb hiszékeny mobiltelefon-tulajdonos vált a csalók áldozatává. Ahogy az már korábban is előfordult, most is az egyik nagy mobiltársaság képviseletében hívták fel a későbbi sértettet, akivel a telefonáló közölte, hogy a cég játékán 2 millió forintot nyert. A nyeremény felvételének feltétele, hogy a nyertesnek három feltöltő-kártyát kell vásárolnia, annak számát pedig be kell diktálnia még feltöltés előtt. A becsapott "játékos" mindezt megtette, odaajándékozva ezzel több tízezer forintnyi beszélgetési időt a csalóknak, akik azóta sem jelentkeztek a mesebeli nyereménnyel.

Makita típusú fúrókalapácsot loptak egy Kígyó utcában parkoló autóból a bűnözők. A tettesek a jármű zárrendszerét rongálták meg, így jutottak hozzá a 70 ezer forint értékű berendezéshez.

Lezárt folyosóról, lezárt kerékpárt vitt el ismeretlen tettes a Szabadság térről. A kétkerekűt a második emeletről vitte le a tolvaj.

Február 5-ről 6-ra virradóra a Brusznyai sétányon parkolt egy autó, kezdetben négy keréken. Reggelre a kerekek száma megfogyatkozott, mert valaki pontosan egy ilyen típusú abroncsra és felnire vágyott, ezért ellopta azt. A kár 15 ezer forint.

A Csillag utcában is megrongáltak egy autót, a Suzukinak betörték a hátsó szélvédőjét, és letörték a hátsó ablaktörlőjét.
Pénzváltás ürügyén kopogtatott be egy idős ember lakásába egy ismeretlen személy néhány napja. Amíg a tulajdonos a váltópénzt kereste, addig a tolvaj 150 ezer forintot vágott zsebre a lakásból.

Egy telektulajdonos kertjének az egyik épületének ajtajában felejtette a kulcsot, de mire visszatért az épülethez, addigra már egy villámgyors tolvaj megelőzte. A tettes, akit később elfogtak, szerszámgépet vitt el az épületből. A gyanúsított részben beismerte tettét a nyomozóknak, akik az ügy részleteit még jelenleg is vizsgálják.

H. V.


<<< Vissza