<<< Vissza

A sportcsatorna közvetítései
Futsal Magyar Kupadöntő

2006. február 3.

 
Makra Zoltán

A Magyar Amatőr Labdarúgó Liga, a MAL 2005 nyarán már tárgyalásokat folytatott a Sport Image Kft.-vel a futsal népszerűsítéséről. A megbeszélés elsősorban a január 2-án indult Sport Klub TV műsorára irányult, amely lehetőleg főműsoridőben, heti megjelenéssel adna híreket a futsalról. Mint ismeretes, a labdarúgó világbajnokságot a Sport Klub TV közvetíti.

A tárgyalások során az MLSZ ad hoc bizottsága, a futsal csapatok vezetői és a televízió között megállapodás született. Makra Zoltán, a Szentesi Vasutas Klub elnöke (az NB I-es Legrand-Szentes a sportköré) elmondta, a mérkőzések közvetítési joga az egyesületeknél van, és valamennyi egyesületi vezető, klubtulajdonos kifejtette abbéli véleményét, hogy mivel az MLSZ semminemű segítséget nyújtani nem tudott, ezzel a lehetőséggel élnek, és várható a futsal népszerűségének felfutása. Az együttműködéshez valamennyi egyesület csatlakozott.

Mint megtudtuk, a tévécsatorna minden kedden este 7 órakor főműsoridőben a futsalról közel egy órás öszszefoglalót közvetít. A bajnoki, a kupa és válogatott meccsekről. És ezt még további összefoglalóban négy alkalommal megismétli.

A televíziós közvetítésektől a befektető és az egyesületek vezetői is azt várják, hogy a futsal Magyarországon is megerősödik. Ez sokat jelenthet a városnak és a névadó szponzornak, a Legrand Rt.-nek, hiszen mindez reklámozható helyeket jelent. Szerte a világban több ezer profi klub működik, közülük például Olaszországban, Spanyolországban, Brazíliában nagyon népszerűek a futsal csapatok. Mindez Magyarországon is várható. A magyar foci jelenleg mélyponton van ugyan, de a teremlabdarúgás nem járatódott le.

Igaz, hogy a Magyar Kupa döntőjébe a szentesi csapat nem került be, a döntőt valószínűleg a gödöllői és valamelyik pesti csapat vívja, már eldőlt, hogy a február 23-ai kupadöntőt a Dr. Papp László Sportcsarnokból közvetítik.

A mérkőzésről a Sport Klub TV ad helyszíni közvetítést. Várjuk a nézőket, a későbbi befektetőket, szponzorokat. Reméljük, az ország két legjobb teremlabdarúgó csapata élvezetes, jó mérkőzést vív majd. Elmondhatom, hogy a futsal mellett a strandfoci is mind nagyobb népszerűségnek örvend.
Bár a kupadöntőben már nem lesz ott Szentes, a bajnokság február 13-án folytatódik. A csapat a Berettyóújfalu gárdáját fogadja. A vezetőség, a játékosok és a szurkolók egyaránt abban reménykednek, hogy a Magyar Kupa fiaskóját remek játékkal feledtetik majd Konczék.

(lovas)
(Fotó: Vidovics)


<<< Vissza