<<< Vissza

Babinszky hármas szerepben
Díjlovaglás

2006. február 3.

 
Babinszky Zsuzsa Morcos nevű lovával a székesfehérvári versenyen.

Az elmúlt esztendőben nem sokat hallottunk a Szentesi Szent László Lovasklubról. Babinszky Zsuzsannával, a lovasklub vezetőjével beszélgettünk.

- Valóban, az elmúlt évben nem adtunk sok hírt magunkról a szentesi közönségnek. A némaságunkhoz nekem is van közöm. Annyira elfoglalt voltam, hogy a tájékoztatásra nem maradt időm.

- Önnek a díjlovaglással kapcsolatosan hármas szerepe van.


- Már két éve a Megyei Lovasszövetség vezetőségi tagja vagyok, a díjlovaglás vonalán. 2005-ben a díjlovagló országos szövetség dél-alföldi regionális referense lettem, és az említettek mellett a harmadik szerepem a helyi klub irányítása. Ezek a feladatok nagyon sok munkát adtak.

- Hogyan sikerült az elmúlt év a klub versenyzőinek?


- Regionális képviselőként dicsekednék el egy nagyon komoly eredménnyel. A regionális versenyek döntőjét Székesfehérváron rendezték, ahol a régiót négy fős csapat képviselte, két hódmezővásárhelyi, két szentesi, Makai Zsolt és jómagam. A fehérvári megmérettetésen a dél-alföldi régió gárdája Pest megye és Nyugat-Dunántúl mögött a harmadik helyet szerezte meg. Ez nagyon szép eredmény. A Szt. László klub versenyzői számos regionális országos versenyen képviselték Szentest. Több országos versenyen Gyovai Petrával képviseltük a város díjlovaglóit. Országos te-nyészversenyen 2-3. helyezést értem el, országos minősítő versenyen 2-6. helyen szerepeltünk, és volt olyan megmérettetés is, ahol szinte csak a mi klubunk díjlovaglói szereztek érmet. Nyugodtan mondhatom, hogy szinte mindenhol helyezéseket értünk el. A legeredményesebb versenyidény van mögöttünk. Helyben is rendeztünk regionális fordulót kettőt Szentesen, egyet Csongrádon. Sajnáltam, hogy a Magyar Bajnokságon nem szerepeltünk, de életünkben először augusztus 20-án kértek fel bennünket, tartsunk egy díjlovagló bemutatót a városban, ami egybe esett a díjlovagló Magyar Bajnoksággal. Jól esett a szentesi felkérés, s így annak tettünk eleget.

- Hallani lehetett, hogy a klubon belül változások történtek.


- Tervezett változásokról van szó. Nem sikerült azonban eldönteni, hogy milyen formában és hány versenyt fogunk rendezni az idén. Technikai fejlesztésre is szükség van ahhoz, hogy egy versenyen versenyzőként, edzőként és klubvezetőként is helyt tudjunk állni. A lóállományunk ismét átalakulás alatt áll, vannak új lovaink. Közülük az egyik tavaly őszszel versenyen jó eredménynyel szerepelt egy versenyen. Morcos nevű lovamra továbbra is támaszkodhatom. Makai Zsoltnak nincs lova, folyamatosan keressük a megoldást. Remélem tavaszra megoldódik. Gyovai Petrának vannak lovai, de neki nagyon nehéz az iskolával, a nyári gyakorlattal egyeztetni. Elképzelhető, hogy Petra a nyáron egy német istállónál fog tanulni.

- Minden sportban fontos az utánpótlás.


- Az idén ez nagyon fontos lesz. Dolgozunk azon, hogy remek lóra és lovasokra találjunk.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza