<<< Vissza

Osztrák hitel: Irány Nagykáta!

2006. február 3.

 
Korábban többször beszámoltunk arról, hogy a városi rendőrkapitányság vizsgálatot folytat az ún. osztrák hitelekkel kapcsolatban. Nos, az ügy legújabb fejleménye az, hogy az iratokat a szentesi nyomozók átküldték a nagy-kátai rendőrkapitányságra, ugyanis az eljárást az ottani szakértők végzik majd a továbbiakban. Az iratok átküldésének oka az a belügyminiszteri rendelet, amely szerint annak a hatóságnak kell eljárnia az adott ügyben, amelyik korábban kezdeményezte az eljárást. A nyomozás jelenlegi szakaszában, és a bizonyítékok mostani ismerete alapján megalapozott a gyanú, miszerint az osztrák hitelek vonatkozásában bűncselekmény történt. A nagy-kátai rendőrkapitányság várhatóan rövidesen megkezdi
a sértettek kihallgatását. A szentesi rendőrkapitányság munkatársai a továbbiakban kizárólag mindenkinek a saját ügyében tudnak felvilágosítást adni, de a komplett ügygyel kapcsolatban már nem.

Újabb lakóházak lépcsőházában járt tolvaj az elmúlt napokban. A bűnözők kihasználták az ott lakók hanyagságát és a nyitva hagyott, záratlan lakásajtókon keresztül különböző értékeket tulajdonítottak el a szobából.

Italmérő helyen felejtette pénztárcáját egy férfi, persze mire visszaért, már csak hűlt helye volt a pénzének és a bankkártyájának.

Rongálás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki egy lakóház kaputelefonját tette tönkre. Érdekesség, hogy ugyanennek a háznak már több alkalommal használhatatlanná tették a kaputelefonját. A kár egy-egy alkalommal 25-30 ezer forint.

Polski Fiatot rongáltak meg ismeretlenek az egyik éjjel. Valószínűleg szórakozásból verték be a jármű szélvédőjét, majd az autó tetején is ugráltak.

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy szentesi férfi és társa ellen, akik - eddig tisztázatlan okok miatt - az Ady Endre utcában bántalmaztak egy helybéli lakost. A már ismertté vált egyik gyanúsítottat szemtanú segítségével azonosították, társát azonban még mindig keresik a rendőrök.

Kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás egy szentesi édesanya ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján kiskorú gyermekének nem adatta be a védőoltásokat. Ez az eset azonban nem azonos azzal, amelyikről korábbi lapszámainkban már mi is hírt adtunk.

Megrongálták a felújított református templomot. A tolvajok - minden bizonnyal értékesítési szándékkal - a templom falán lévő vörösréz-csatornarendszer egy részét lopták el. A csatornát addig a magasságig bontották le, ameddig kézzel felértek...

H. V.


<<< Vissza