<<< Vissza

Nyitott a Tesco

2006. február 3.

 

A nyitás utáni pillanatok (Fotó: Vidovics)

Fokozott érdeklődés kísérte a szentesi Tesco áruház megnyitását. Az időpontcsúszás, ha lehet, még tetőzte az izgalmakat. Végül február 2-án reggel 8 órakor némi csinnadrattával kitárulhattak a hipermarket kapui.

Ám előtte a várakozó tömeget gólyalábas "bohóc" szórakoztatta, csinos hölgyek forró teával, kóstolóval kínálták a kocsikat szorongató vásárlókat. Sokan vártak a pillanatra. Nekik kívánt jó bevásárlást Szirbik Imre polgármester az ünnepélyes megnyitón. Azt kívánta a megnyitó alkalmából, hogy Szentes kereskedő társadalma a legnagyobb áruháztól az egyszemélyes kisboltig is találja meg a városban a számítását, alakuljon ki egy olyan kereskedői és kereskedelmi rendszer, amelyből a város lakossága, a környékén élők, átutazók csak profitálhatnak.

Gyöngyösi Márton áruház-igazgató ünnepként élte meg a megnyitót. "Mindanynyiunk erőfeszítése, munkája vált valóra. Köszönjük a lakosság türelmét, várakozásuk fejében verhetetlen árakat hoztunk" - jelentette ki.

Majd a visszaszámlálás következett, közel száz torokból hallatszott a 3...2...1, mire Szirbik Imre és Gyöngyösi Márton elvágták a nemzetiszínű szalagot.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és második legnagyobb brit befektetője. Itthon közel 17 ezer magyar munkavállalót alkalmaz és minden új áruház nyitásával körülbelül 200-300 új munkahelyet biztosít. A vállalat 11 éves magyarországi működése során eddig 57 hipermarketet nyitott. Az ötvenhetedikben, a szentesiben, mint azt az igazgatótól megtudtuk 205 alkalmazott dolgozik, melynek közel 75 százaléka helybéli.

Gyöngyösi Márton áruházigazgató és Szirbik Imre polgármester a nemzetiszínű szalaggal.


A hipermarket áruházban mintegy harminc-negyvenezerféle termékből válogathatnak a vásárlók. Az áruház minden nap éjjel-nappal folyamatosan nyitva tart. Itt is megtalálható lesz a Tesco-nál már megszokott szolgáltatások nagy része, a széles termék-választék, mint például a helyben sütött pékáruk és cukrászsütemények, vagy akár a sokféle frissáru. Sok-sok minden kapható, a szórakoztató elektronikai cikkektől kezdve a ruházat, vegyi árukon keresztül a sport-, barkács- és játékszerekig, hogy csak néhányat említsünk. Az áruház területén számtalan kis üzlet - többek között herbária, ékszerbolt, lottózó, virágüzlet, és étterem - biztosítja a vásárlók még teljesebb kiszolgálását.

A Tesco népszerű pénzügyi szolgáltatásai a szentesi áruházban is igényelhetők.

Az új Tesco 450 férőhelyes parkolóval várja vásárlóit. Az áruház gyalogosok számára is könnyen megközelíthető lesz, hiszen az áruház mellett alakítottak ki egy buszmegállót, ahol helyi és helyközi járatok többsége megáll. A szentesi Tesco áruház elérhető az 1-es busz meghosszabbított útvonalán reggel 7 és este 10 óra között közlekedő 1T jelű autóbuszjárattal is.


<<< Vissza