<<< Vissza

Sérülések után Némethy László?

2006. január 20.

 
Köztudott, hogy a szentesi Némethy László az MTK színeiben magyar bajnoki címet szerzett a labdarúgó NB
I-ben. Több mint két éve a sors kegyetlensége folytán, nagyon labdába sem rúgott. A bajnoki aranyérem óta sérüléssel bajlódik. Többszöri műtéten esett át, s jelenleg sem teljesen egészséges. A hogyan továbbról beszélgettünk.

- Sajnos, amióta az MTK-tól eljöttem (Szombathely, Pápa) hatszor műtötték a térdem - kezdte a játékos. Három nagyon komoly műtét volt (három keresztszalag szakadás) és egy mozaik plasztika beavatkozás volt. Az egész porcot kicserélték a térdembem. A sok sebészi munkának iszom most a levét. Nem tudni, hogy ebből fel fogok-e még épülni. Annyi idő eltelt már, és ennyi kihagyás után nagyon nehéz visszatérni az NB I-es szintre.

- Lelkileg hogyan lehet feldolgozni azt, hogy csaknem két éve már pályára sem lépett?


- Mondhatom azt, hogy sehogy. A fizikai fájdalmakat az ember elviseli, de a lelki fájdalmak a legnagyobbak. Nekem is a lelki részével van gondom.

- Hogyan tovább?


- A legfrissebb hírek, hogy január közepétől neki rugaszkodom még egyszer utoljára, elkezdek alapozni. Most abban maradtunk a Lombard Pápa tulajdonosával, Bíró Péterrel, hogy az NB II-es Budafokon (a Lombart Pápa fiók csapata) edzem, így mindennap láthatnak engem. Közösen döntjük el, hogy a mozgásomat figyelve van-e értelme a munkámnak. Ha rendben lesz a lábam, egy hónap múlva visszatérek Pápára.

- A fent említettek nem jelentik azt, hogy Budafokra igazol?

- Nem. Valószínű kettős játékengedélyem lesz. Ha rendben lesz a lábam, akkor Pápán leszek továbbra is.

- Ha nem sikerül a visszatérés, mihez kezd?

- Sokat gondolkodtam ezen, de én mindent arra áldoztam, hogy a térdem rendbe jöjjön. Vannak elképzeléseim, de nem tudom igazán, mihez kezdjek.

- Úgy tűnik, hogy elúszik az a vágya, hogy külföldön folytassa. Ön is úgy érzi?


- Az már biztos. Ha külföldön elmennék egy orvosi vizsgálatra, ha rendbe is lenne minden, de ha a térdemre néznek, akkor visszafordítanak.

- Foglalkozott a visszavonulással?

- Most már ez is lehetséges. Ez azonban nem jelentené azt, hogy nem fociznék még utána. Nem tudok meglenni nélküle. Valamilyen szinten focizni akarok, az más kérdés, hogy mennyire lesz kedvem és erőm.

- Edzősködne?


- Elsősorban még focizni szeretnék, de szívesen foglalkoznék gyerekekkel. Biztos is, hogy fogok. Szombathelyen már foglalkoztam gyerekekkel. Az, hogy ez működni tudna-e Szentesen, még nem tudjuk. Át kell még gondolni, ez tárgyalás kérdése.

- Ha lenne három kívánság, mit kívánna 2006-ra?

- Semmi mást, csak egészséget.

D.V.Z.


<<< Vissza