<<< Vissza

Bertók SC félévkor jeles

2006. január 20.

 
Vidovics Ferenc felvétele még a nyáron készült.

Közismert, hogy a Bertók SC az idei OB I/B-s bajnokságot új edzővel, Kádár Józseffel kezdte. Az őszi idény befejeztével az edzővel beszélgettem.

- Milyen csapatot örökölt?


- A nevek alapján a csapat nagyon jó volt. Egy amatőr csapatnál, mint a Bertók SC is, mindig döntő, ki mennyi edzésre tud járni. Ez okozza itt a legnagyobb gondot, nagyon sokan tanulnak, de nem a városban. Olyan a munkaidejük is, hogy az edzésidő alatt is dolgozni kell. Ezek a gondok meghatározzák a teljesítményüket. Úgy gondolom, amit tudtunk, azt elértük. Az elvárás az volt, hogy a tavalyi évhez képest jobban szerepeljünk. Mi a keleti csoportban játszunk, ami jóval erősebb, mint a nyugati. A 2. helyen állunk. Tavasszal még három csoportmérkőzést kell hozni, ha ez sikerül, biztos, hogy a csoportban a négy közé jutunk. Ez azt jelenti, hogy a nyolcas rájátszás egyik tagja leszünk. Ez volt a minimális elvárás. Azt hiszem ezt is elérhetjük, bár egyik legjobb játékosunk, Kiss István elment Svájcba játékos-edzőnek. Ő hiányzik tavasszal, de megpróbáljuk pótolni.

- Mikor kezdik az edzést?

- Nem álltunk le, végig edzések voltak. Január 2-án kezdtünk egy felkészülést úszóedzésekkel. Január utolsó két hetében a játékosok ígérték, hogy megpróbálják úgy alakítani dolgaikat, hogy azon a két héten mind a tíz edzésen részt tudjanak venni. Egy felkészülési tornát szerveznénk Hódmezővásárhely, Békéscsaba és a Szentesi Öregfiúk OB II-es csapatával közösen. Így készülünk a március 5-i rajtra.

- Az elmondottakból úgy tűnik, hogy elégedett a csapat teljesítményével. Valóban?


- Igen. Ha megnézzük a mérkőzéseket, a Ybl és a Cegléd elleni ötven százalékos teljesítmény a papírforma. Ami nem az volt, az a hódmezővásárhelyi vereség. Bízom abban, hogy tavasszal visszavágunk.

- Várhatók-e változások az együttesnél?


- Nem valószínű, hogy igazolunk, mert már mindenki elkelt.

- Egyénileg kit emelne ki?

- Elsősorban az eltávozó Kiss Istvánt, mellette még Szebeni Zoltánt, Zentai Ákos, Melkuhn Tibort, ők régi motorosok, az említettek mindig jó teljesítményre képesek. A mérkőzéseken mindenki a szívét-lelkét adta. Mint edző maximalista ember vagyok. Azt várnám, hogy minden összecsapást megnyerjünk, ilyen nincs. Úgy gondolom, hogy sokszor indokolatlanul hiányoznak edzésekről. Akármilyen amatőrök vagyunk, egy picit többet kellene az edzésekre járni.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza