<<< Vissza

Vezetőváltás a tiszti klubban

2006. január 20.

 
Az új igazgató, Berki Gáborné (balról) beszédét mondja, mellette a leköszönő Túri Andrea

A Közművelődési Tanács ülése keretében vette át hivatalát Berki Gáborné, a HM. Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. új intézményvezetője. Aki átadta: Túri Andrea Wlassics Gyula-díjas népművelő, aki idén nyugállományba vonult.

A Hegedűs László Helyőrségi Klubban a fegyveres erők, a város vezetői, a társintézmények és művészeti csoportok képviselői jelentek meg az alkalomra, hogy köszönetet mondjanak Túri Andreának a kultúra szolgálatában kifejtett fáradozásáért. Szirbik Imre polgármester és Kovács István dandártábornok úgy jellemezte Andreát, hogy megszállottja a kultúrának és a helyőrségi klubnak, amely beépült a város életébe. És amit mindketten fontosnak tartottak: az igazgatónő mindvégig emberséges tudott maradni.

A klub új vezetője, Berki Gáborné hálás a gazdag hagyatékért. Mint lapunknak is elmondta, őt sokan ismerhetik Szentesen, hiszen korábban a helyi Művelődési Központban dolgozott népművelőként. Számos program szervezőjeként emlékezik vissza az intézményre, azon belül is a Móricz Zsigmond Művelődési Házra. Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy azt végezhette el, amit szeretett.

Hogy azután a népművelői állást felcserélte a tanári állásra? Kényszer volt - fogalmazza meg gondolatait. Gyermeke született, s annak neveléséhez a pedagógus pálya adott több időt és lehetőséget. A tanítás is közel állt a szívéhez. De, mint mondja, a kultúra követeként dolgozni egészen mást jelent. A Klauzál Gábor Általános Iskola katedráját elhagyva ismét régi szerelmének hódolhat. Az állást pályázat útján nyerte el. És örül, hogy a város szívében lévő patinás épületben dolgozhat.

A tisztiklubban, ahogyan a városban az Ady Endre utca intézményt ma is emlegetik. Az igazgatónő szeretné, ha az továbbra is nyitott maradna a civil lakosság felé. Tudja, ahhoz, hogy az érdeklődést irányukban felkeltse, érdekes programok kellenek. A lehetőségek sok tekintetben adottak, csak élni kell vele!


<<< Vissza