XXXVII. évfolyam 1. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Megőrizni az alkotó békét
 

2006. január 6.


A mögöttünk levő esztendőt az építkezés évének nevezi Szirbik Imre polgármester. Mint mondja, 2004-ben és 2003-ban előkészítették azokat a döntéseket és pályázatokat, amelyek 2005-ben elkészültek, s amelyeket az idén szeretne megvalósítani az önkormányzat.


Bővebben


 

Sétáló utca a központban
 

2006. január 6.


Egy átfogó koncepció célkitűzése volt Szentesen a Kossuth tér korábbi rendezése. Ehhez kapcsolódik az újabb terv: miszerint a város főterével szomszédos Nagy Ferenc utcából sétáló utca lesz. A hamarosan megnyíló Chicago Bowling Pubban tartott minapi sajtótájékoztatón elhangzott, új térkő burkolatot létesítenek, közvilágítási kandelábereket helyeznek el, korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést, továbbá utcai növényzetet, virágos ülőpadokat telepítenek.

A következő ütemben szintén modern burkolatot kap a Szent Miklós tér, és azt öszszekötik a Nagy Ferenc sétáló utcával. Az ide csatlakozó Jövendő utcát egészen a Klauzál utcáig kiszélesítik, útburkolatát pedig átépítik a Rákóczi utcáig. A szóban forgó területen új parkolót is kialakítanak.

Így végeredményben - a Kossuth utcával párhuzamosan - egy "új főutcája" lesz Szentesnek, amely a gyalogosok és részint a járművek számára megkönnyíti a közlekedést a központ és a város keleti negyede között az Apponyi tér és a vasútállomás irányába.

A több tízmilliós és helyenként 2007 évre is áthúzódó rekonstrukció már részben elkezdődött, közbeszerzési eljárás keretében már megtörtént a kivitelezők kijelölése.

A felújítás és az átépítés az időjárás kedvező alakulásával főként a tavaszi hónapokra vesz majd lendületet.

 


 

A vidék megtartó ereje
 

2006. január 6.


Farkas Sándor országgyűlési képviselő hitt abban, hogy 2005. felemelkedő év lesz a magyar emberek számára. Sajnos nem így történt - jelentette ki beszélgetésünk elején. Majd gyorsan hozzátette: az emberek panaszkodnak, vészhelyzetről, esetenként kilátástalanságról beszélnek. Ez nem helyes egy társadalomban.


Bővebben


 

A százéves szentesi vasút
 

2006. január 6.


Szentesen 1887-ben, Orosházán 1870-ben indult meg a vonatközlekedés. A Szentest Orosházával összekötő vasútvonal kiépítése 1905 áprilisában kezdődött el.

Alig 9 hónap alatt, l906. január 4-re készült el a 40 kilométer hosszú, három állomást, két rakodóhelyet és tizenkét megállóhelyet magában foglaló vasútvonal. Szentes vasúti csomóponttá vált.

A 100 éves évforduló alkalmából ünnepséget rendeznek január 7-én, szombaton a vasútállomáson. Program: 8.30 emléktábla avatás az állomáson, az utascsarnokban; 8.45 személyvonatos beutazása az évfordulós vonalszakasznak. Visszaúton: 10.45 emléktábla leleplezése Fábiánsebestyén állomáson; 11.45 köszöntőt mond Lántzky László, a Keszosz elnöke a MÁV-kultúrházban; 12.00 előadás - helyi érdekű vasutak kapcsolódása a MÁV törzshálózati rendszeréhez 1905-ben és napjainkban; 12.30 projektoros előadás a vonalszakasz építésének történetéről és jelenlegi állapotáról.

 


 

A látók vasárnapjára
 

2006. január 6.


Reményteli újesztendőt kívánok minden kedves olvasónak!

Így szeretném megosztani önökkel a bennem működő - bátor avagy bátortalan? - bizakodást arra nézve, hogy talán - a két választási harc ellenére is - szebb lesz 2006, mint 2005.

Hogy miért? Mert látok biztató jeleket. Mint ahogy a bibliai Napkelet bölcsei csillagot láttak, mertek annak jelentést tulajdonítani, és mertek nyomába szegődni, úgy szeretném én is látni és láttatni azokat a jelzéseket, melyek mintha mondanának valami biztatót. Ezért élem meg az új év első vasárnapját a látók vasárnapjaként. Hátha jól látunk, és hátha elegen vagyunk ahhoz, hogy jó látásunkat jó láttatássá mozgósítsuk!


Bővebben


 

A polgárosodás kezdete Szentesen
 170 éves az örökváltsági szerződés

2006. január 6.


Gróf Károlyi Lajos

Az ország sok más településhez hasonlóan, a török hódoltság megszűnése után Szentesen is felgyorsult az elmenekült családok visszavándorlása, új családok betelepülése. Városunk fejlődésére meghatározó körülményként hatott, hogy az 1716-1718 között folyó délvidéki török hadjárat idején Harruckern János György értelmezési főbiztos Szentest tette a császári hadak élelmezésének központjává. A lakosság anyagilag gyorsan gyarapodott, hisz szinte minden terményét könnyen értékesíthette. Utóbb Harruckern - érdemei elismeréseként és a kincstár tartozásai fejében - jelentős birtokokat kapott Békés és Csongrád vármegyék területén. Tulajdonába került Szentes is. Az új földesúr legfőbb törekvése a vidék benépesítésére irányult. Ennek érdekében a visszaszállingózó, szökött vagy telepített jobbágyokat jelentős kedvezményekben részesítette: állami adójukat megelőlegezte, földesúri szolgálmányaikat több évre teljesen elengedte, az egyházi tizedet megváltotta. A régi lakosok és az új telepesek "szabadmenetelűek" lettek, akik földesúri tartozásaikat nem természetben, hanem szerződés alapján készpénzben, taksában rótták le.


Bővebben


 

Kétszázhatvanöt éve vezetnek anyakönyvet
 Évfordulónaptár 2006

2006. január 6.


205 éve, 1801. január 1-jén bevezetett új közigazgatási rend szerint Szentesen a 24 fős városi tanács létszáma 12 főre csökkent. Míg a tanácsbeliek a tisztüket eddig életfogytiglan viselték, mostantól a főbíróval és az esküdtbíróval együtt évenként választás alá estek.

100 éve, 1906. január 3-án adták át a forgalomnak az Orosháza-Szentes közötti vasútvonalat.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. január 6.


Az új év kezdetén első gondolatom áldást kérni Istentől rátok, kedves olvasók: "Áldjon meg és őrizzen meg titeket az Úr, világosítsa meg az ő arcát rajtatok és könyörüljön rajtatok, fordítsa szent arcát felétek és adjon nektek az új esztendő minden napján békességet." Ámen.

Az új év első napjaiban vigyázz, amikor dátumot írsz le, 2005 már a múlté. 2006-ot kell írnod.

Nem elég a dátum leírásában pontosnak lenned: hogy miként telnek majd a napjaid, a heteid és a hónapjaid, az jórészt rajtad is múlik: vigyázz magadra, a tetteidre, a szavaidra, legfőképpen pedig indulataidra. Ne rontsd el a saját életedet, de a másokét sem!

Készülj fel arra, hogy mindig több lesz a hétköznap, mint ahány ünnepnap. Hat napon át dolgozzál, intézd el minden dolgodat, de a hetedik napot szenteld meg. Ezt parancsolja Isten a te érdekedben. A hetedik napon töltekezzél fel lelkileg. Ha jót akarsz magadnak.

Ne tégy fogadalmakat. Amin szeretnél változtatni, azt kezd el még ma és kérj hozzá erőt, hogy kitartónak bizonyulj a jó cél eléréséig.

Dr. Imre Ernő

 


 

Anyagi elismerés a pályázatkészítők munkájáért
 

2006. január 6.


December 21-én ismét anyagi elismeréssel jutalmazták az önkormányzati pályázatokat készítők munkáját. A 2005-ös év második félévének pályázatait értékelték.


Bővebben


 

Drágább jegyek, jobb hang a moziban
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 6.


Tovább csökkent a mozi látogatottsága. Míg 2004-ben még 19 ezer néző váltott jegyet, addig tavaly csupán 16 ezer látogatója volt a filmszínháznak. A nézőszám visszaesése országosan is érezhető, nem helyi sajátosság. Orosházán például az üzemeltető az alacsony látogatottság miatt január 1-jével megszűntette a vetítéseket. Az idén drágult a mozijegy ára, az eddigi 450 forint helyett 500 forintot kell fizetni egy film megtekintéséért. Csütörtökönként mindhárom vetítés 350 forintért látható. A nézőszám emelése érdekében december végén tovább javították a mozihangot és a premier filmek a hazai bemutató után 2-3 héttel már láthatók a városban is.

 


 

Köztéri kamerák
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 6.


Térfigyelő-kamerákat szerelnek fel négy helyen a Tanet Kft. szakemberei. A várossal kötött megállapodás alapján megkezdték a zárt láncú vezetékrendszer kiépítését. Először a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola és a városi könyvtár környékén használják majd, s hamarosan működik a Kossuth tér figyelő kamerája is.

 


 

Új térítési díjak
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 6.


Már ebben a hónapban a megemelt étkezési térítési díjat kell fizetni az oktatási intézményekben. Az óvodákban az egész napos ellátásért 282, az általános iskolákban 304, a középiskolákban 541 forintot kell fizetni. Az intézményi dolgozók az óvodákban az ebédért 320, az alapfokú iskolákban 351, a középfokúban pedig 454 forintot fizetnek.

 


 

Kevesebb oltás
 Hírforrás a Rádió Szentes

2006. január 6.


Az új évben megújult a védőoltási rend. A hagyományos oltásokat ugyanis új, többkomponensű oltóanyagok váltják fel. Így egy oltás több betegség ellen is véd. Ez azt is jelenti, hogy csökken a szúrások száma: eddig minden Magyarországon élő gyermek 20-szor kapott védőoltást 15 éves koráig, de ez a szám csaknem a felére, 11-re csökken. De természetesen ugyanannyi, azaz tíz betegséggel szemben szereznek védelmet. Az oltásokon kívül mellékhatásokból is kevesebb lesz. Az eddig használt, ún. élő vírust tartalmazó oltóanyagokat ugyanis biztonságosabb, inaktivált vírust tartalmazó vakcinák váltják fel. Csökken az oltóanyagok és az oldószerek összekeveréséből származó oltási balesetek veszélye is.

 


 

Mindig újítanak
 A Boros sikerének titka

2006. január 6.


Sikeres évet tudhat maga mögött Pádár Zoltánné, a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola igazgatónője, hiszen augusztus 20-án Trefort Ágoston-díjjal jutalmazták. A díjat az oktatási minisztertől vehette át a Néprajzi Múzeumban.


Bővebben


 

Zene nélkül nem megy
 Seress Formáció: hullámvölgy után nagykoncert

2006. január 6.


Továbbra is együtt képzeli el jövőjét a Seress Formáció. A három gitáros-énekes testvér, Antal, Róbert és Krisztián túl van egy hullámvölgyön, melyen végül a zene szeretete lendítette át őket. Jelenleg egy nagyszabású fellépésre készülnek, erre Caramelt hívták sztárvendégnek.


Bővebben


 

Karácsony a gondozási központban
 

2006. január 6.


A karácsonyt a gondozási központ intézményében is megünnepelték. A Horváth Mihály utcai épületben tartották a központi ünnepséget, melyre a város vezetőit is meghívták. Jézus születésének zenés részekkel átszőtt történetét a gondozók és a gondozottak alkotta színtársulat adta elő. Ezt követően Szirbik Imre polgármester és Ollai Istvánné képviselő élelmiszerbatyut, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és felesége a Máltai Szeretetszolgálat gyümölcscsomagját ajándékozta az időseknek.

Ollai Istvánné két mikrohullámú sütőt is adott ajándékba, az egyik a Horváth Mihály utcai, a másik a Nagyörvény utcai intézménybe került. A készülékeket a képviselő a csatornázást kivitelező Hídépítő Rt.-től kapta azért, mert szép csatornaátadó ünnepséget szervezett a Kisérben.

Kép és szöveg: Vidovics

 


 

Szoboravató
 Tóth Zsuzsa alkotása

2006. január 6.


A szobor a Szovjetúnióba internált német emberek emlékére készült. Az emlékmű a Reneszánsz a magyar szobrászatért alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar által meghirdetett Nagy mű kis falunak című szoborpályázat keretében készülhetett el. A szobrot a szentesi születésű és Pécsett élő Tóth Zsuzsa szobrászművész készítette. A szobrot Antal Géza Pécsvárad apátplébánosa avatta fel, beszédet dr. Colin Foster PTE Művészeti kar dékánja, tanszékvezető és a rendezvény fővédnöke, dr. Szili Katalin a Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnöke mondott. Az alkotás Szellőn látható.

 


 

Meghitt karácsonyváró délutánok
 A Jövőnkért Művészeti Iskola nyílt napjai

2006. január 6.


Haller Andrea tanítónő és a gyerekek alkotás közben.

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola december 13-16-ig karácsonyi ünnepváró programokkal várta a gyerekeket és szüleiket.


Bővebben


 

Ünnepek után
 

2006. január 6.


Hazánkban és így kedves városunkban is egyre több egyesület, szervezet, intézmény foglalkozik a növekvő szegénység enyhítésével. A szolidaritás fogalma nem új keletű. Régen a különböző egyházak, jótékonykodó úriasszonyok vállalták fel az elesettek támogatását a maguk módján. Később néhány évtizeddel ezelőtt már állami szinten is létrejöttek gondoskodó intézmények, törvények biztosították ezen tevékenység sikerét. Ma is minden kormány megpróbál az elesetteken segíteni, sajnos kevés sikerrel. Továbbra is szükség van a társadalom szervezett támogatására. Ezt a szükséget nagyon sok ember érzi, és vallja magáénak az ezzel járó áldozatos tevékenységet. Sajnos, olyanok is sokan vannak, akik öncélúan kezelik ezt a kérdést. Az igazi szolidaritás mély érzésekből fakad, nem vár elismerést, vagy hálálkodást. A szolidáris tevékenység egyik elérendő célja a gondoskodás mellett, a szolidaritás érzésének, tudatának elmélyítése a társadalomban.


Bővebben


 

Ajándék
 Napok hordaléka

2006. január 6.


Papírbolt. Még az ünnepek előtti forgalom. A sorban egy idős néni áll előtte. Három darab százforintost szorongat a markában. Amikor sorra következik, a pénzt kirakja a pultra. Aztán megkérdezi az eladót:

- Tessék mondani, száz forintért mit lehet kapni?

- Mégis mit szeretne a néni?

- Száz forintért mit lehet kapni? - kérdezi az idős asszony szorongva, már-már türelmetlenül. Lopva a mellette álló férfira veti a tekintetét.

Az eladó csodálkozón néz rá. Amitől a néni, ha lehet, még idegesebb lesz. Aztán csak kimondja: három unokája van, nekik szeretne ajándékot vásárolni.

- Most is elszorul a torkom - meséli a férfi. Valami hegyezőt, vagy nem is tudom, mit találtak az asszony száz forintjáért. Ott álltam és azon vacilláltam, hogy a zsebembe nyúlok, és adok neki ezer forintot. Végül elvetettem az ajándékozó szándékot. Féltem, hogy megszégyenítem. De az ember szíve megszakad! Ott állt a szegény asszony kevéske pénzével a pultnál, megalázkodott, mert ajándékozni szeretett volna. Ledolgozta az életét, már nyugdíjas, és ide jutott.

Férfi létére a könnyeivel küszködik. Feléje bólintok. A kezét nyújtja, majd még odaveti:

– Így gondoskodunk róla? Ez borzalmas!

(lovas)

 


 

A családias légkört keresik
 Hollandiából költöztek Szentesre

2006. január 6.


Hollandiában alapított családot a szentesi Hargitai Judit, aki tíz év után tavaly nyáron tért vissza szülővárosába. Vele érkezett férje, Ahmad Mashaei, valamint két kislányuk. Részben a Magyarországon még meglévő családias légkör vonzotta haza őket.


Bővebben


 

Adó-info
 Törőcsik Norbert rovata

2006. január 6.


Elektronikus bevallás menete


Regisztrációs eljárás - ha ön a könyvelőjére bízza a bevallása benyújtását - első lépésként meghatalmazott által történő elektronikus bevallás benyújtását két regisztrációnak kell megelőznie. Először a meghatalmazottnak (pl. könyvelőnek) kell regisztráltatnia magát az okmányirodában, ahol felhasználói azonosítót, valamint jelszót kap. Ezt követően az adóhatóságnál is regisztrálnia kell magát a meghatalmazottnak (pl. könyvelőnek), ahol a meghatalmazotti státuszát kell igazolnia. Ezt követően tud a meghatalmazott (pl. könyvelő) a saját felhasználói azonosítójával és jelszavával az adózó nevében elektronikus bevallást benyújtani, illetve ügyet intézni. Az okmányirodában kapott felhasználói azonosítót és jelszót nem csak adóügyekben, hanem sok egyéb közigazgatási hatósági eljárásban (pl. útlevéligénylés, lakcímkártya igénylés, stb.) is fel lehet használni.


Bővebben


 

Előszilveszteri csetepaté
 

2006. január 6.


A már-már szokásosnak mondható szilveszteri lakásbetörések nélkül az elmúlt év vége sem múlt el. Az óesztendő utolsó napjának éjjelén két lakásban is bűnözők jártak, akik komoly értékeket zsákmányoltak a tulajdonosoktól. Mindkét helyszínen hengerzár-töréssel jutottak be a lakásba a tettesek. A Klauzál utcában lévő lakásból 500 ezer forint értékű műszaki cikket és aranyékszereket vittek magukkal az ismeretlenek, míg a Köztársaság utcai tetthelyen 1 millió 200 ezer forintos kár keletkezett. Innen műszaki berendezések, laptop, mobiltelefon, italok, 250 ezer forint és 1000 euró tűnt el. Hasonló betörés történt Szegváron is, itt az egyik lakás ablakát emelték le a betolakodók, majd ékszereket és készpénzt vágtak zsebre.

Csoportos garázdaság miatt indult eljárás öt személy ellen, akik a rendelkezésre álló adatok alapján december 31-re virradóra verekedésbe keveredtek egymással az egyik városi italmérő helyen. Az előszilveszteri buli olyannyira "jól" sikerült, hogy mindegyik résztvevőnek lett valamilyen sérülése, az orrcsonttöréstől kezdve a 8 napon belül gyógyuló sérülésig változatos volt a paletta.

Negyvenezer forint értékű kár keletkezett egy dr. Berényi Imre utcában parkoló autóban. December 31-ről másnapra virradóra történt, hogy valószínűleg az évbúcsúztatás hatása alatt álló szórakozni vágyó állampolgárok egy autó tetőcsomagtartó díszlécét feszegették le.

Tolvaj járt - nem először - a városi kórház szülészeti-nőgyógyászati részlegén. A szemtelen tettes ezúttal az egyik orvos pénztárcáját lopta el a benne lévő pénzzel, okiratokkal és bankkártyával együtt - az orvosi szobából.

H. V.

 


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. január 6.


  • Parmezános tésztasaláta
  • Fűszeres hús
  • Gesztenyés tekercs


Bővebben


 

Változás a Kinizsinél
 

2006. január 6.


A Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapata élt a felkínált lehetőséggel és elindult a 2005/2006-os NB II-es bajnokságban. Az utolsó összecsapásokat látva az őszi idényben a "Szegény ember vízzel főz" magyar mondás jut az ember eszébe, hiszen sérüléshullám tizedelte az együttest. A Szentesi Kinizsi a bajnokság felénél két pontot gyűjtve a tabella utolsó helyén szerénykedik. A nők a megyei bajnokságban várják a tavaszi folytatást. Az eredményekről kérdeztük Herold Péter szakosztályvezetőt.


Bővebben


 

Akinek élete a teke
 

2006. január 6.


Szentesen 1938-39-ben építették meg a vasutas kultúrotthonban a dolgozók szórakoztatására a ma is funkcionáló kétsávos tekepályát. A helyi tekesporttal összeforrt Kardos Mihály neve. Több mint három évtizede játékosként, edzőként, sportvezetőként tevékenykedik. Munkája elismeréseként megkapta Csongrád megye sportjáért kitüntetést, melyet a napokban vett át. Az elismerésig vezetett hosszú útról beszélgettünk.


Bővebben


 

Viharsarok kupa
 

2006. január 6.


Nemzetközi úszóversenyt rendeztek a közelmúltban Békéscsabán. A Viharsarok kupán 14 egyesület 223 versenyzője vett részt, köztük a Szentes Városi Úszó Club tagjai is.

100 m leány hát ('96.) 1. Vecseri Dorina. 100 ffi gyors és 100 pillangó 1. Mordvincev Sándor, 200 leány gyors ('94.) 3. Mizere Flóra, ('95.) 2. Elbert Stefánia, ('96.) 1. Tihanyi Fanni, 2. Vecseri Dorina. 100 leány pillangó ('96.) 3. Tihanyi Fanni, 100 leány mell ('94.) 1. Csák Anikó, ('96.) 2. Vecseri Dorina, 200 leány vegyes ('94.) 1. Csák Anikó, ('96.) 1. Vecseri Dorina, 2. Tihanyi Fanni. 4x50 leány gyorsváltó 1. Szentes Városi Úszó Club (Tihanyi Fanni, Vecseri Dorina, Elbert Stefánia, Mizere Flóra).

 


 

Karácsony előtt és után a Máltánál
 

2006. január 6.


Minden karitatív szervezetnél különös gonddal készülnek a szeretet ünnepére. Bár a máltaiak részéről erős a törekvés, hogy a szervezet egész évben ott segítsen, ahol tud, mégis kiemelkedő alkalom a karácsony.


Bővebben


 

Az év első babája
 

2006. január 6.


Nagy izgalommal kezdődött a 2006-os esztendő a Dr. Bugyi István Kórházban a csongrádi Varga Józsefnek és feleségének, Nagypál Editnek.

Nem érte őket meglepetés, mert erre a pillanatra vártak kilenc hónapja: megérkezzen a trónörökös. Varga Levente 3550 grammal és 52 cm-rel 2006. január elsején 17 óra 8 perckor jött világra. Ő volt a szentesi kórház első új évi babája.

Immáron hagyomány, hogy az új esztendő első szülöttét a város polgármestere köszönti, de most, hogy csongrádi baba érkezett, a két város polgármestere gratulált Józsefnek és Editnek. Bedő Tamás virágcsokrot vitt az anyukának, Szirbik Imre pedig egy plüssmackót ajándékozott az új családtagnak.

 


 

A sikercsapat
 

2006. január 6.


A csapat tagjai a városházi fogadáson: Pengő László, Kiss Ottó, ifj. Kádár József, id. Kádár József, Gergely József, dr. Dömsödi József, Juhász István, Horváth György, Faludi Csaba, Komlósi János és Kozák János. (Fotó: Vidovics Ferenc)

November végén volt 25 esztendeje, hogy a szentesi férfi vízipólócsapat elhódította a Magyar Népköztársaság Kupát. Neveket lehet említeni: Horváth György, Szénánszki János, Kucsora Gábor, Mezei József, Döm-södi József, Komlósi János, Pengő László, Kádár József, Vass Sándor, Juhász István, Kurucz Márton Faludi Csaba, Soós László. A csapat dr. Tóth Gyula vezető edző és Bandula Mihály erőnléti edző (ő vezette be a szárazföldi edzéseket) személyének köszönhetően érte el a kimagasló eredményt.


Bővebben


 

Családi események
 

2006. január 6.


Született: Rózsa Zoltánnak és Tompos Erikának (Sopron sor 36.) Bettina, Kemenes Károlynak és Nagy Erikának (Dózsa Gy. u. 68.) Lili Anna, Huszka Györgynek és Nagy Ágnesnek (Nádudvary J. u. 14.) Szabolcs, Négyesi Lászlónak és Vecseri Évának (Nagygörgős u. 5.) Éva Barbara, Farkas Zoltánnak és Gőbölyös Martinának (Deák F. u. 18/A) Dávid, Sarusi-Kis Jánosnak és Szöllősi Katalinnak (Koszta J. u. 1.) Maja, Sebők Imrének és Mácsai Klárának (Vekerhát tanya 19/B) Kornél Achilles, Csóri Gyulának és Bodor Gabriellának (Boros S. u. 31.) Zsombor, Kis Bélának és Kulcsár Erikának (Kossuth u. 15.) Levente Szabolcs, Makai Lászlónak és Lantos Eszternek (Csongrád, Batthyány u. 12.) László Tamás, Sineger Attilának és Horvát-Varga Krisztinának (Csongrád, Barátság u. 16.) Simon, Pribelszki Lászlónak és Seres Ildikó Juliannának (Csongrád, Tanya 849.) Tamás, Vári Tibornak és Csurár Andreának (Csongrád, Koch J. u. 15.), Tibor Mihály, Urbán Ferencnek és Blázsik Ibolya Tündének (Csongrád, Széchenyi út 26.) Tamás, Kárászi Zoltánnak és Bori Szilvia Máriának (Csongrád, Csemegi K. u. 7.) Fanni, Blaskovics Tibornak és Berényi Editnek (Csongrád, Thököly u. 25.) Krisztina nevű gyermeke.

Házasságkötés nem volt.


Elhunyt:
Lázi Józsefné Piti Magdolna Mária (Bercsényi u. 135.), Gombos Ferenc (Honvéd u. 4.), Sarkadi-Nagy Mihályné Debreczeni Eszter (Jókai u. 95.), Mészáros Bálintné Kálmán Éva Klára (Farkas M. u. 4.), Sándor Imre (Jókai u. 91.), Sipos László (Dózsa Gy. u. 188.), Búza István (Brusznyai stny. 1.), Szabó Endréné Kispál Matild Teréz (Honvéd u. 18.), Tóth Ferenc (Csongrád, Pacsirta u. 6/A), Koczka József (Csongrád, Zöldkert u. 6/A), Erdei Jánosné Szabó Anna (Csongrád, Szív u. 88.), Justin László (Csongrád, Eötvös u. 14.), Kertész Rókusné Báló Mária (Csongrád, Gyöngyvirág u. 7-9.)

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz