<<< Vissza

Zene nélkül nem megy
Seress Formáció: hullámvölgy után nagykoncert

2006. január 6.

 
Továbbra is együtt képzeli el jövőjét a Seress Formáció. A három gitáros-énekes testvér, Antal, Róbert és Krisztián túl van egy hullámvölgyön, melyen végül a zene szeretete lendítette át őket. Jelenleg egy nagyszabású fellépésre készülnek, erre Caramelt hívták sztárvendégnek.

A maguk mögött hagyott évről a Seress-testvérek egy szakmai élményüket említik elsőként, ugyanis tavasszal lehetőséget kaptak a Mega-sztár műsorából ismert énektanár, Éliás Gyula stúdiójában dolgozni. Két hónap alatt nyolc alkalommal utaztak fel a fővárosba, ez alatt az idő alatt elkészítettek egy bemutatkozó CD-t is, rajta két latin stílusú dallal, egy feldolgozással, valamint egy sajáttal. Krisztián szerzeményén ráadásul Éliás is közreműködik, akivel baráti kapcsolatba kerültek a fiúk, s a demókészítésről azt mesélik, óriási élményként, kikapcsolódásként élték meg, pedig volt munka bőven, néha éjjel egykor hagyták el a stúdiót. Emellett tele volt az év fellépésekkel, köztük nívósakkal is, például gyógyszergyárban, orvoskongresszuson. Mint ahogy megtiszteltetés volt számukra az októberi boxgálán is fellépni, csak azt sajnálják, technikailag nem lehetett kivitelezni, hogy élőben zenélhessenek, a play back pedig sokak számára csalódás volt - ezt Antal vissza is hallotta. Tőlük bizony nem ezt szokta meg a közönség. Sokféle helyen játszanak, például strandnyitó party-n, szalagavatón, hétvégenként pedig a Galéria-kávéházban, ez mindannyiszor más közönségréteget is jelent, ám a fiúk nem válogatnak.

- 7-től 60 évesig minden korosztályt meg tudunk célozni – vallja Antal. Azért igazán akkor érzik jól magukat, ha nagyközönség előtt játszhatnak, a Bikini előzenekaraként például ezrek előtt. Öröm számukra, hogy dobosuk, Szólik Tibor és basszusgitárosuk, Hé-rány Ferenc nagyon otthon vannak a latin zenében, jól ki is jönnek velük. Nagyon szeretnek a színházban koncertezni, éppen oda tervezi nagyszabású műsorukat művészei vezetőjük, Ombódi Csilla január végére vagy február elejére. Erre a Polgármesteri Hivatal által is támogatott koncertre mind a három zenész írt dalokat, előző CD-jük anyagából keveset lehetett hallani fellépéseiken, most többet szeretnének mutatni magukból. A megszokott latinos hangulat is jelen lesz, táncos produkciókkal, és sztárvendégként fellép a Megasztár-győztes Molnár Ferenc Caramel is. A megyeháza január 21-i nyitóünnepségén is felcsendülnek a Seress Formáció dallamai.

Bevallják, nyolc éve tartó közös zenélésüket hullámvölgyek is kísérték, nyáron elterjedt: feloszlik a formáció. Az vezethetett idáig, magyarázzák, hogy túlzottan rágörcsöltek arra, hogy profi szinten zenélésből élhessenek, valóban ez is a vágyuk, de nem térült meg a sok munka, a sikertelenség majdnem felőrölte a családi zenekart. Az átmeneti zavarból a zene szeretete segített kilábalni, tudják, anélkül nem tudnának meglenni. Környezetük is arra buzdította a fiúkat, ne hagyják elveszni tehetségüket. Hullámvölgyet mindig nagykoncert követett - így lesz ez most is.

Karriert reméltek a csongrádi zenészek a pesti stúdiózástól, ám a lemez megjelenése még várat magára. Befutni inkább egyéniséggel lehet, nem feldolgozásokkal, ezt a tanácsot kapta művészeti vezetőjük, ám ha nincs pénz, nincs karrier. Azt is hallották, hat millióval már a topra kerülhetnének, ebből másfél a lemezre, egy a videóra, három a reklámra kellene. Bíznak abban, kellenek az új arcok, lásd Megasztár, de hol vannak az együttesek, főleg azok, amik élőzenét játszanak? - kérdezik. Csak együtt képzelik el a karriert. Róbert megpróbálta ugyan az említett tévés tehetségkutatót, szerinte jól is énekelt, de a válogatáson az eredményt nem várta meg.

- Átformálják az egyéniséget, ez nem nekünk való, hárman jobban is tudjuk egymást támogatni, foglalta össze. Most a zenélés mellett dolgoznak, Róbert építőipari cégnél, Krisztián zöldséggel is foglalkozik, Antal művészeti iskolában gitározást tanít, és testnevelés szakos főiskolás.

Nem vetették el az ötletet, hogy egyszer luxushajón zenéljenek. Bár a vendéglátózásért nem rajonganak, nagyon jól megfizetik ezt a munkát. Akkor nem függenének senkitől, mondják, de addig is itthon próbálkoznak.

Darók József


<<< Vissza