<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. október 28.

 
Burgundi marharagu fűszeres tésztával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhalapocka, 1 vöröshagyma, 20 dkg bacon szalonna, 1 sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, petrezselyemzöld, liszt, kevés konyak, 2 db gomba, kakukkfű, fokhagyma, kristálycukor, fél dl vörösbor, 2 db babérlevél, 45 dkg szélesmetélt.

Elkészítés:
A marhalapockát kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a húst, a fűszereket és fedő alatt megpároljuk. A zöldségeket kockára vágjuk, kevés pirított cukorra tesszük és megpirítjuk. Hozzátesszük a húshoz és puhára pároljuk. Ha nem elég testes a szaft, akkor kevés liszttel sűrítjük. Vörösborral és konyakkal ízesítjük. A tésztát hagyományos módon kifőzzük, leszűrjük, megfűszerezzük és a hús mellé tálaljuk.

Meggyes tojáskrém

Hozzávalók 4 személyre:
3 tojás, 3 ek. cukor, 25 dkg meggy, reszelt citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dl száraz fehérbor, fél teáskanál zselatin, csipetnyi őrölt fahéj.

Elkészítés: A tojást 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a zselatinnal kikeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a bort. Gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. 2 dl vizet a maradék cukorral felforralunk és a kimagozott megygyet 2 percig főzzük. A kihűlt tojáskrémet a lecsöpögtetett meggyel üvegpoharakban rétegezzük. A tetejére krém kerüljön, amit csipetnyi őrölt fahéjjal megszórunk. (A krémet bor helyett meggylével is készíthetjük.)

Jó étvágyat!


<<< Vissza