<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005 október 7.

 
Gombafejek zöldséges-húsos raguval

Hozzávalók:
1 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 4 ek. olaj, 20 dkg darált sertéshús, 5 dkg zöldborsó, 1 kk. piros-paprika, só, bors, 3 ek. liszt, 1 dl tej, 2 tojás, 16 közepes tisztított gombafej, 10 dkg reszelt sajt, 1 piros húsú paprika.

Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított, felkockázott répaféléket hozzáadjuk az olajon megpirított húshoz. Összekeverjük pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Meghintjük a zöldséges ragut liszttel, felöntjük tejjel és folyamatos keverés közben besűrítjük. Tűzről levéve, hűlni hagyjuk, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. A megtisztított gombafejeket olajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, közepükbe púpozzuk a tölteléket. Reszelt sajttal gazdagon megszórjuk és sütőben lassú tűzön aranybarnára pirítjuk. Salátalevelekkel és vékony csíkokra szelt paprikával díszítjük. Burgonyapürét, párolt rizst kínálunk hozzá.

Sajtsalátával töltött körte


Hozzávalók: 1 üveg csemege majonéz, 4 db hosszában félbevágott körte, 20 dkg füstölt sajt, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 lilahagyma, 2 db főtt tojás, bazsalikom.

Elkészítés: Apróra vágjuk a sajtot, a lilahagymát, a főtt tojást, a petrezselymet és a bazsalikomot. Majonézzel jól összeforgatjuk, a magházától eltávolított körtékre halmozzuk. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszszük. (Körte helyett használhatunk őszibarack befőttet is).
Jó étvágyat!


<<< Vissza