<<< Vissza

Egyszerre dobbant a szívük

2005 október 7.

 
Október elseje minden évben az Idősek Világnapja. Idén Szentes adott otthont a megye nyugdíjas klubjainak ünnepi rendezvényére a Tóth József Színházteremben, amely a délután idejére teljesen megtelt.

Csala János, a nagyéri Nyugdíjas Klub tagja saját verssel készült a nap tiszteletére, címe: Idősek napjára. Versében "merész és kitartó seregnek" nevezte nyugdíjas társait, akik szívesen töltenek együtt néhány vidám órát, "ha kell, fellépnek, táncolnak, énekelnek", és ilyenkor visszaemlékeznek ifjúságuk idejére.

Szirbik Imre köszöntőjében elmondta, hogy sok dolognak van napja a naptárban, mégis ez a nap kicsit más, mert egy korosztályra emlékezünk és figyelünk oda mi, fiatalabbak, akiknek az idősebbek azt mondhatnák: annyi a különbség köztünk, hogy én már voltam fiatal, de te nem biztos, hogy leszel idős. Az, hogy a naptárban az évek jönnek-mennek, az a természet rendje, de akkor szép igazán az élet, ha megvan az egészség, és azok a barátok, családtagok az ember közelében lehetnek, akikre büszke, és akikkel jól érzi magát. Ezen a napon odafigyelünk az idősebb generációra, akik nekünk életet adtak, és nemcsak biológiai értelemben, hanem a szó emberi értelmében is: bölcsességgel, kedvességgel, szépséggel, vigyázással.

Mihály János, az országos szövetség elnökhelyettese, majd dr. Juhász Mária, a Csongrád Megyei Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a polgármesternek és minden szentesi támogatónak, hogy itt ünnepelhetik a megyei Idősek Világnapját. Életükben már hagyomány, hogy a megye legnagyobb települései befogadói és vendéglátói ünnepüknek. A világnap megrendezésében 54 megyei klub vett részt. Az országban 1100 klub tartozik az "Életet az Éveknek" szervezetéhez. Ezen a napon ünnepeltek a Nyugdíjasok Országos Szövetségének szervezetei is, és valamennyi időskorú ember. Ilyenkor egyszerre dobban a szívünk - tette hozzá az elnök asszony. Úgy véli, az utóbbi időben egyre több jóban van részük a nyugdíjasoknak. A szervezetükhöz tartozó klubokat az önkormányzatok is segítik. Az ünnepségen a kiváló klub-vezetők áldozatos munkájáért köszönetet mondott, hiszen az ő munkájuk is feltétele annak, hogy idős korban is méltósággal élhessék meg a hátralevő éveket. A társadalom vezetésében tevékenykedő fiatal nemzedék-nek is döntő felelőssége van - jegyezte meg -, mert nem szabad feledni, hogy ők is kerülnek ebbe a korba.

Az "Életet az Éveknek" Megyei Egyesület elnöksége a nap alkalmából oklevelet adományozott azoknak a közösségeknek, akik kiemelkedő tevékenységet folytattak az év során. Kovács Mátyásnak, a helyi nyugdíjas klub vezetőjének is megköszönte, hogy nagy létszámban eljöhettek Szentesre, és itt ün-nepelhettek.

A műsor második részében operettparádé szórakoztatta a színház közönségét, ahol felcsendültek a világ legcsodálatosabb operettmelódiái. Közreműködtek: Bognár Rita, Tihanyi Tóth Csaba (képünkön), Károly Kati, Fodor Anna Barbara, és Drucker Péter.


<<< Vissza