<<< Vissza

A pálya nem eladó!

2005 október 7.

 
A Spar Magyarország Kft. áruházépítési ajánlatával több alkalommal kereste meg az önkormányzatot. Legutóbbi javaslatukat közvetlenül a képviselőknek címezték. A szeptember 30-ai ülésen egye-bek mellett erről is szavazniuk kellett. A döntés arról szólt, hogy a Kinizsi pálya területére engedélyezik-e egy közel 8 ezer négyzetméteres hiper-market építését?

Szirbik Imre polgármester véleménye szerint sok érv szól az építés ellen, például: ez a város úgynevezett pihenőparkja, a sport területe. Viszont...
200-220 munkahelyet jelentene. Mérlegelni a képviselőknek kellett!

Az ügyet a városfejlesztési bizottság tárgyalta. Baranyi Imre elnök ismertette a bizottság döntését, miszerint nem javasolják a testületnek, hogy zöld utat kapjon a cég kérése. Azaz: nem engedélyezik a terület üzleti célra történő igénybevételét. Ami a saját véleményét illeti, számára megdöbbentő, hogy a Spar Magyarország Kft. egy olyan szövetkezetet bízott meg a saját képviseletével, amely nem ad semmit az üzleti formai szabályokra. Ugyanis a szövetkezet képviselőjét meghívták a bizottság ülésére, s mint mondta, elküldtek egy olyan fiatalembert, aki semmire nem tudott válaszolni. Horváth István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kistérségi elnöke hívta fel a figyelmet arra, hogy a levelet a Benefit Ingatlanbefektetési Szövetkezet felügyelő bizottságának elnöke írta alá, holott az jogszerűtlen.

A polgármester elmondta, már akkor, amikor megkeres-ték az önkormányzatot, kérték, ne a város központjában építsék fel áruházukat. Javaslatokkal élt, így például a Csongrádi úton, az Ipartelepi úton vagy Berekháton. Aztán eltelt egy év, amikor válaszoltak a levélre, azt írták, vagy a kijelölt hely, a sportpályák vagy sehol. A kft. minden javaslatot elutasított eddig.

Móra József annak a véleményének adott hangot, hogy a szövetkezet képviselője a ren-des ülésre sem jött el, nem méltányolja a képviselőtestület munkáját arra, hogy meghallgassa javaslataikat. Ezáltal komolytalanná vált az egész. Dr. Rébeli Szabó Tamás kijelentette: városképileg elfogadhatatlan a kérés, a legjelentősebb zöldfelületet bontanák meg vele. Alig egy féléve avatták fel a Pusztai stadiont, s máris a pálya felszántása a kérdés. Az a település, amely a Nemzeti Sportváros címet viseli, nem engedhet egy ilyen zsarolásnak - jegyezte meg dr. Dömsödi József.

A testület a Spar Magyarország Kft. kérését elutasította, de továbbra is nyitott marad a tárgyalásokra.

L. J.


<<< Vissza