<<< Vissza

Segítség az árvíz sújtotta területeknek
Megérkezett az adomány

2005 október 7.

 
Az áprilisi testületi ülésen egymillió forintot különített el a képviselő-testület a tavaszi bel- és árvízkárosultak megsegítésére. A nyáron a Kárpát-medence több településén is tragédiát okozott a nagy esőzés. A szeptemberi ülésen tárgyalták azt az előterjesztést, mely szerint az elkülönített egymillió forintot kétmillió forintra emelték. Egymilliót a határon belüli, egymilliót az Erdély és a Bánát településeinek megsegítésére biztosítsanak, aminek a szétosztását a Magyar Vöröskeresztre bízták.

Szeptember elején indult a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete az árvíz sújtotta Székelyudvarhelyre a város által felajánlott egymillió forintos adománnyal. A Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete fertőtlenítőszereket, háztartási vegyszereket és ruhaneműket vásárolt. A szentesi adományokat gyarapította még közel 50 zsáknyi ruha, amit Ollai Istváné önkormányzati képviselő ajánlott fel.

Az adományokat Csíkszeredán vámolták, majd Székelyudvarhelyen a Katasztófa Elhárítási Csoport raktárába került, amit ezután a bajba jutott rászorultaknak osztottak szét. A delegáció tagja volt Agócs Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Szentes területi vezetője, aki elmondta, szívszorító látványban volt részük, amikor Farkas-lakára értek. Az árvíz után romokban áll a község és 16 halottat követelt a víz. A környező településeken is hatalmas a pusztítás. Az augusztus 24-i esőzés és az azt követő ár, ezen a környéken több házat földig rombolt, és további kétezer ház részben károsodott.

(Vidovics)


<<< Vissza