<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. szeptember 2.

 
Zöldséges-borsós csirkeaprólékleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, zellerzöld, 1 cs. petrezselyem, szemes bors, fél csirke, 50 dkg zöldborsó, sárgarépa, petrezselyemgyökér, 1 kis fej karfiol.

Elkészítés: A feldarabolt csirkét fazékba tesszük, felöntjük 1,5 l hideg vízzel, felforraljuk, majd a habját leszedjük. Sózzuk, beleteszünk néhány szem egész borsot, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, petrezselymet és a zellerzöldet. Félig lefedve kb. 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, gyökeret zöldborsót és a rózsáira szedett karfiolt. Tálalás előtt kiszedjük a hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot, utána sózzuk és borsozzuk. Tartalmasabbá tehetjük enyhén sós vízben kifőzött apró levestésztával.

Gombával töltött karalábé

Hozzávalók: 8 közepes karalábé, 10 dkg gomba, 1 piros kaliforniai paprika, őrölt bors, só, vaj.

Elkészítése: Tisztítsuk meg a karalábékat, vágjuk ki a belsejüket és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. A kikanalazott részt apróra vágjuk és kevés vajban megpároljuk. Az összevágott gombát és a paprikát hozzáadjuk a karalábéhoz és a karalábé főzőlevét felhasználva készre pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük. Ekkor visszatöltjük a kivájt részbe. Tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal és 10 percig előmelegített sütőbe tesszük.

Hűsítő őszibarack


Hozzávalók: 40 dkg őszibarack, 20 dkg porcukor, 1 citrom, 5 dl víz, 1 üveg pezsgő (jól behűtve).

Elkészítés: A puha, érett őszibarackot szitán áttörjük, hozzáadjuk a fél liter vizet, hozzákeverjük a porcukrot és a citrom levét, majd átszűrjük. Lefagyasztjuk, ezután fagylalt adagolóval pezsgőspohárba elosztjuk és felöntjük hideg pezsgővel.

Jó étvágyat!


<<< Vissza