<<< Vissza

Állománygyűlés és kitüntetés

2005. szeptember 2.

 
Kovács István és Szabó István kézfogása az állománygyűlésen.

Több időszerű pontja volt annak az állománygyűlésnek, melyet Kovács István dandártábornok, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár parancsnoka tartott augusztus 31-én a szentesi laktanyában.

A parancsnok megköszönte dr. Padányi József mérnök-ezredes munkáját, aki megbízással egy éven keresztül látta el a dandárparancsnok-helyettesi beosztását. Az ezredes visszatért eredeti munkakörébe, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanári karába. Az alakulat parancsnok-helyettesi beosztását szeptember 1-jétől Szabó István mérnök-ezredes tölti be, aki az Amerikai Egyesült Államok Nemzetvédelmi Egyetem vezérkari tanfolyamának sikeres elvégzése után tért vissza korábbi beosztásába Szentesre.

Kovács dandártábornok a szolgálati feladatok ellátása során végzett életmentésért és bátor helytállásért ezüstözött emlékérmet adott át a műszaki dandár állományából annak a hét főnek, akik augusztus 20-án kimentették a budapesti rendezvényen felborult kis hajó négy utasát.

A beosztásaiban huzamosabb időn át nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként 50. születésnapja alkalmából a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztere dísztőrt adományozott Nyers József alezredesnek, a műszaki dandár Hídépítő zászlóalj parancsnokának.

Az állománygyűlésen bemutatták a katonai tanintézetekben idén végzett tíz tisztet és nyolc tiszthelyettest. Legtöbben közülük a Hídépítő zászlóalj állományában kezdik meg katonai pályafutásukat.

A parancsnok az állománygyűlés utolsó pontjában megköszönte a személyi állománynak a közelmúltban kiemelkedően végzett munkát és ismertette az állománnyal a dandár előtt álló főbb feladatokat.

Kép és szöveg:
Palatinus András
százados


<<< Vissza