<<< Vissza

Európa több lett általunk

2005. szeptember 2.

 

Hosszú évek óta végzett példamutató és kitartó munkánk elismeréseként nagy megtiszteltetés érte városunkat .

A 41 országot tömörítő Európa Parlament Szentesnek Európai Becsületzászló kitüntetést adományozott.

Ebben az évben azon huszonnégy európai város közé kerültünk, amelyek több éve tartó megalapozott, békés, kiegyensúlyozott fejlődésükkel, sokoldalú nemzetközi kapcsolataikkal, az elesetteken, a rászorultakon a határon belöli és túli segítségnyújtással kivívták Európa elismerését.

Alig egy éve Strasbourgban vettük át az Európa Diplomát és szeptember 10-én az Európa Parlament megbízottja elhozza Szentesre Európa Becsület Zászlaját.

A kitüntetés valamennyi szentesié, hisz napi munkájával mindenki kivette a részét közös erőfeszítéseinkből.

Az elismerést erőinket egyesítő munkákkal érdemeltük ki, és legyünk rá valamennyien büszkék.

Európa több lett általunk!

Példát mutattunk és mutatunk határainkon belül és azon túl egyaránt.

Jövő szombaton Európa ránk figyel.

Ezen az ünnepnapon jelképesen és a valóságban is sokan lépnek be a város kapuján. Fogadjuk őket a ránk jellemző tisztelettel, barátsággal, tiszta, rendezett várossal.

Az esők után megnőtt a fű, a csatornázás nyomán rendezésre vár az útpadka, a környezet. Kérem, egy kicsit nézzen körül mindenki a háza táján és a környezetében, s a maga lehetőségei szerint hozza rendbe azt!

Köszöntsük a tőlünk megszokott nyitott, magabiztos módon, európai városunkban barátainkat, vendégeinket e méltóságteljes ünnepen.

Barátsággal, őszinte tisztelettel hívom és várom a város minden lakóját és barátját szeptember 10-én délután és este a Kossuth térre, amikor Johanna Schicker ausztriai képviselő asszony, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tiszteletbeli tagja átadja Európa Becsület Zászlaját nekünk, szentesieknek.

Szirbik Imre polgármester


<<< Vissza