<<< Vissza

Aranyérem a másodosztályban

2005. augusztus 5.

 
Álló sor: Farkas Zsolt, Tomcsányi Ferenc, Mácsai Gellért, Tímár Zsolt, Baranyi Gábor, Fekete Csanád, Mácsai Csaba, Törőcsik Sándor játékos-edző, Csanki Sándor. Guggolnak: Bélteki Zsolt, Faragó Róbert, Kérdő Szabolcs, Szabó Árpád csapatkapitány, Tímár Ferenc, Dobos Attila. Hiányzik a képről: Kiss István, Katona Kiss Róbert, Kiss Szabolcs, Ugrai Árpád, Gazsi Tamás, Nagygyörgy Ádám és Kocsis Zoltán.

A Szentesi VSC '91-esek rögbi csapata - egy év első osztályú szereplés után - anyagiak miatt a 2004–2005-ös pontvadászatot az NB II-ben folytatták. Törőcsik Sándorral az együttes edzőjével beszélgettünk.

- Az NB I-es szereplés óta mennyit változott az NB II?

- Erősödött. A szegedi csapat újjáalakult, a régiek mellett új, fiatal tehetségek is felszínre kerültek. Az egymás elleni versenyeztünk, ősszel mi nyertünk Szegeden, tavasszal viszont itthon kikaptunk tőlük. A bajnokság alatt ez volt az egyetlen vereségünk, de így is megnyertük a bajnokságot.

- Egy évig a hazai mérkőzéseiknek a Pusztai sporttelep adott otthont. Az utolsó aranyérmes találkozót a Békéscsaba ellen ismét a MÁV-pályán játszották. Milyen érzés volt a régi pályára lépni?

- A MÁV-pályán sokkal jobb játszani, két okból is: csodálatosan felújították, és itt van az öltözőnk. A vendégpályán nem tudunk zuhanyozni, átöltözni az edzések miatt. Köszönettel tartozunk a sportközpont vezetőjének, hogy egy évig megtűrtek bennünket.

- Kik voltak a csapat legjobbjai?


- Fekete Csanád, ő a válogatottnak is tagja. A házi gólkirály Szabó Árpád, Dobos Attila, Baranyi Gábor, de a csapatból mindenki a legjobb formáját hozta.

- Az utánpótlás?

- Katona Róbert és felesége, a Damjanich iskolában végzi az utánpótlás-nevelést, közel egy éve.

- Amatőrként űzik a sportot. Évek óta gond az edzéslátogatottság. Most mi a helyzet?

- Kedden, pénteken vannak edzéseink, így pénteken a vidékről hazaérkezőkkel közös munkát tudunk végezni.

- Hogyan készülnek a bajnokságra?

- Két hete kezdtük az alapozást. Most nem hetes, hanem tizenötös (15-en játszanak egy csapatban) tornát rendezünk. Augusztus 20-án négy csapat jelezte részvételét, köztük egy skót, az U–20-as válogatott, Kecskemét, valamint a Dél-válogatott (Szentes, Szeged, Békéscsaba). A következő bajnokságban (szeptember 3-án kezdődik) nyolc csapat indul. Erősödött a mezőny. Cél a dobogó.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza