<<< Vissza

Rendőrkézen a csuklyás rabló

2005. augusztus 5.

 
Elfogták a Sárgaparti részen történt "csuklyás" rablás egyik feltételezett elkövetőjét. A 33 esztendős M. L. azzal gyanúsítható, hogy társával másfél héttel ezelőtt késő este behatolt az egyik szentesi házba, ahol az ott lakó férfit és élettársát bántalmazták, majd eltulajdonították több mint 7 millió forintjukat. A sértettek a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya tájékoztatása szerint a gyanúsított férfit a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Augusztus 2-án hajnalra állampolgári bejelentésre szállt ki a rendőrség a Kertváros egyik újságos-pavilonjához. Két férfi feltörte, s mintegy 7 ezer forint értékben DVD-melléklettel ellátott újságokat vittek el. Mint azt Tyityán László rendőr őrnagytól, a bűnügyi osztály vezetőjétől megtudtuk, szerencsére a bejelentés időben érkezett, az elkövetőket sikerült elfogni. Lapunk megjelenésének időpontjában - gyorsított eljárással - velük szemben befejezik a nyomozást.

Felsőpárton, az úgynevezett Balogh-udvarban levő játszóteret keresték fel vandálok. Megrongáltak több játékot, a közben mintegy 40 ezer forint értékben okoztak kárt. Szemtanú is akadt, aki látta a történteket, elmondása szerint azért nem jelezte a rendőrségnek, mert nem akart beleavatkozni az ügybe. A rendőr őrnagy megjegyezte: névtelenül is be lehet jelenteni eseteket. Úgy, hogy nem adja meg a nevét. Gyors bejelentéssel el lehetett volna fogni a tetteseket. Ha időben odaér a rendőr, elfogja a garázdálkodót, nem is kell tanúskodnia, mert a tettenérés megtörtént. Utólag már nehezebb a rendőrség dolga.

Félholtra vert egy kutyát

Ismét megjelent a városban egy motoros "önkormányzati dolgozó", aki a bukósisakot sem veszi le a fejéről, és nyugdíjas-szelvényt ellenőriz. Adtunk már erről tájékoztatást korábban, az Országos Rendőrkapitányság megelőzési szórólapokat juttatott el minden lakóház levélládájába. Ennek ellenére vannak olyanok, akik továbbra is naivan hisznek az ilyen csalóknak. Az esetnél készpénzt és okiratokat tulajdonított el az elkövető.

Besurranásos lopás miatt büntetőeljárást indított a rendőrkapitányság két szentesi nő ellen, akik Szegvár területén az egyik ingatlanból készpénzt tulajdonítottak el. A szomszédok itt éberebbek voltak, jelezték az esetet, s a személyleírásuk alapján a helyszíntől nem messze sikerült elfogni a tolvajokat.

Egy másik idős ember már nem volt ilyen szerencsés a községben. Hozzá is besurrantak, a látogatást a házigazda 1 millió 135 ezer forintja bánja. Az ördög nem alszik, szokták mondani, tartsuk zárva az ajtót és legyünk bizalmatlanok!

Állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást egy szentesi nő ellen, aki az elmúlt héten egy keverékkutyát vert félholtra, majd felkötötte. A szomszédoknak sikerült még élve levágni a kötélről, de a szerencsétlen jószág olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elpusztult. Mivel a törvény már bünteti az állatok bántalmazását, ezért indult a büntetőeljárás.

Kilencvenhat birkát vittek el Szentes külterületén az egyik hodályból. Úgy tűnik, hogy őrzött területen történt az eset. Az már a rendőröknek is talány, hogy lehetett elvinni annyi birkát, hogy abban ne működjön közre senki. A tettesek 2,5-3 millió forint kárt okoztak a tulajdonos cégnek.

Úgy tűnik, hogy bejött a birkaszezon. Nagymágocson magánszemélytől loptak el 23 birkát. Ide erőszakkal hatoltak be, s vitték el a jószágokat. A kárérték 6-700 ezer forint körüli.

Egy lezáratlanul hagyott Simson motorkerékpárt loptak el a József Attila utcában. A rendszáma: UDK 124. Hátha tud róla valaki!

L. J.


<<< Vissza