<<< Vissza

NB II: játékosok nélkül?
Koncz Orosházán folytatja

2005. július 22.

 

A Szentesi TE bronzérmet szerzett az NB II-es bajnoki idényben. Az együttes ezzel a sikerrel sporttörténelmi lépés előtt áll. Vajon sikerül-e meglépni? A város foci rajongóinak hosszú évtizedes álma válna valóra, ha csapatunk

a Magyar Bajnokság második vonalában gyűjtögethetné pontjait. Nagy a csend az SZTE körül, senki sem mond semmit, csak különböző hírek keringenek a városban. Ami biztos: a csapat nevezését elküldték az átalakult NB II-be. Mi lesz veled Szentesi TE? A kérdésre Koncz Zsolt, volt csapatkapitány válaszolt.

- Sok olyan negatív dolog történt a szentesi labdarúgásnál, amitől megcsömörlöttem. Azt ígérték, hogy júniusig kifizetnek minden pénzt. Két hónapi fizetésünkkel most is tartoznak. Vannak vezetők, akik azt mondják, a játékosok miatt szűnik meg a csapat, holott minden szurkoló tudja, hogy ez nem a játékosokon múlt. Sokkal inkább azokon az embereken, akik most ránk hárítják a felelősséget. A játékosoktól kérdezik, miért mennek el? Senkinek sincs joga megkérdőjelezni, ki hova megy. Mindenkinek a saját érdekét kell néznie. Tudom, ez nagyon kemény nyilatkozat, de azt tudni kell az embereknek is, hogy idáig csak hitegetés folyt. A háttérben nem történt semmi változás. Sok ember csak ígért, de nem tett semmit a labdarúgásért.

- A város letette a működéshez szükséges összeget. A játékosok fizetése a probléma. Ez nem a szponzorok támogatásának a hiánya?

- Nem a szponzorokban kell keresni a hibát. Azoknak az embereknek kell gondolkodni, akik közvetlenül hozzátartoznak a csapathoz, vezetői beosztásban lévő emberek, akik szidják a játékosokat és a háttérben nem tesznek semmit. Sokat köszönhet a csapat Verebélyi Józsefnek, Szirbik Imrének, Földvári-Nagy Istvánnak. Az említetteken kívül én úgy gondolom, hogy jelenleg a fociért nem sokan próbáltak meg lépni és tenni.

- Az NB II amatőr ligának minősül. Nem az a baj, hogy - tisztelet a kivételnek - egyes játékosok több pénzt kérnek, mint amire képesek?

- Minden embernek adatott volt, hogy focista legyen. Hogy a játékosok mennyit keresnek, az mindenkinek a saját dolga. Ez nem tartozik senkire. Itt mindenki tudja, hogy hol van az értékrendje. Mindenki tudja, hogy mennyi jár. Ezt nem a szurkolóknak kell eldönteni. Megvannak erre az illetékesek, akik támogatják a sportot, és szeretik.

- Ilyen körülmények között, hogyan értékeli a csapat teljesítményét?

- Az éves teljesítményt pozitívnak látom, annak ellenére, hogy előfordult: saját kocsival mentünk meccsre, de volt, hogy csak tízen edzettünk. A csapatról csak nagybetűvel lehet beszélni.

- Az NB I-es férfi futsal csapat oszlopos tagja is.

A csapat bent maradt az NB I-ben, ön Orosházára igazolt. Tudja folytatni a futsalos pályafutását?

- Orosházán korrekt vezetéssel találkoztam. Amikor a Békés megyei gárda megkeresett egy kikötésem volt, hogy a kispályás focit tovább tudjam folytatni Szentesen. Azonnal beleegyeztek.

- Hány évre igazolt?

- Egy évre.

- Mit kíván a Kurca-parti labdarúgásnak?

- Azt szeretném, hogy minél tovább legyen minőségi foci. Én nem haragszom senkire. A saját érdekeimet néztem, és amellett döntöttem, hogy elmegyek. Nem akartam vállalni a bizonytalan jövőt. Azért szurkolok, hogy rendeződjenek a dolgok, s a csapat előkelőbb helyen végezzen az NB II-ben.

Koncz Zsolt mellett a játékosok többsége már távozott a TE-től. Török Lászlótól, a gárda trénerétől megtudtuk, Gyagya is Orosházára igazolt, Barna és Kádár Kiskunfélegyházán, Bíró Mihály Hódmezővásárhelyen folytatja pályafutását. Kiri a Szarvassal és a Cegléddel tárgyal, Ábel az Orosházában játszott edzőmérkőzésen a Vasas ellen. Kerepeczky és Puskás jövője egyelőre még kérdéses. Hogy a mester hol folytatja? Nos, Török László elmondta, hogy minden bizonnyal a következő idénytől a Kiskunhalas edzéseit irányítja majd. Az NB III-as halasiak új gárdát hoznak létre, kicserélődött játékoskerettel vágnak neki az augusztus 14-én kezdődő bajnokságnak. Az NB II-ben augusztus 7-én lesz a rajt, a csapatok már javában edze-
nek, és edzőmérkőzéseket játszanak...

D. V. Z.-H. V.


<<< Vissza