<<< Vissza

Együtt marad a futsal-csapat

2005. július 22.

 
Nyolcadik hely a bajnokságban, elődöntő a kupában, összességében remek teljesítményt nyújtott ebben a bajnoki idényben a Legrand-Szentes G.B.S.C. első osztályú futsal csapata. Szerencsi István, a klub technikai vezetője szerint jövőre is együtt marad a gárda, ami garancia lehet arra, hogy a kispályás labdarúgás szentesi hívei szeptembertől is nívós mérkőzéseket láthassanak a Dr. Papp László Sportcsarnokban.

- Elégedett a nyolcadik hellyel?

- Sok jó játékos került a bajnoki rajt előtt a csapathoz, azt azonban még nem tudhattuk, hogy együtt mire lesznek képesek. A minimális célkitűzésünk a biztos bent maradás volt, pofozógépek nem akartunk lenni. A nyolcadik hely megszerzése reálisnak tűnt, ezt hoztuk is. El kell mondanom, hogy menet közben a hatodik hely megszerzése is "látótávolságba" került, sajnos fontos pontokat hullajtottunk el, ami a jobb helyezésünkbe került. A Magyar Kupában egészen az elődöntőig meneteltünk, kis szerencsével a finálé is összejöhetett volna.

- Kik voltak a gárda legjobbjai?

- A srácok egymást vitték, húzták előre, tényleg csapatként működött a csapat. Szarvas Zsolt lett a legeredményesebb gólszerzőnk, Tóth Csaba szerezte utána a legtöbb találatot. Ki kell emelni, hogy Koncz Zsolt játékosként és edzőként is a maximálist nyújtotta a gárdáért.

- Melyik mérkőzésre emlékszik szívesebben és melyikre kevésbé?

- Itthon igyekeztünk mindenkinek méltó partnerei lenni, nívós mérkőzéseket játszani. Az Aramis elleni 2-1-es győzelmünk, és a MK elődöntőbeli 5-2-es sikerünk sokáig emlékezetes marad. A Miskolc elleni hazai vereség viszont rémálmainkban se jöjjön elő. Ezzel a kudarccal érzésem szerint a hatodik helyünk "úszott" el.

- Lesz-e hasonlóan jó csapata jövőre a Legrandnak?

- Úgy tűnik igen, hiszen nagy valószínűség szerint sikerül együtt tartani a jelenlegi játékoskeretet. Nagyban függtünk a Szentesi TE nagypályás csapatától, mivel a legtöbb labdarúgónk onnan került ki. Annyiban változott a helyzet, hogy játékosaink legtöbbje Makón, Orosházán, Hódmezővásárhelyen focizik majd, onnan járnak át a futsal bajnokikra. Természetesen hátránya is van ennek, így kevesebbet tudnak együtt edzeni, készülni. Nagy kérdés tehát, hogy ilyen felállásban mit nyújtunk majd a szeptember 10-e körüli bajnoki rajton. Az biztos, hogy alább nem adjuk, mint az idei szezonban.

H. V.


<<< Vissza