<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. július 22.

 
Gyümölccsel göngyölt pulykamell

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet pulykamell-filé, aszalt füge vagy aszalt szilva, 1 ek. olaj, 6 dl félédes vörösbor, só, őrölt bors.

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt (kb. 30 dkg) megmossuk, majd a bort ráöntjük és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a gyümölcsöt a borból kivesszük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a rostjaira merőlegesen bevagdossuk, kissé kiverjük és sóval, borssal megszórjuk. A gyümölcs kétharmadát csíkban rárakjuk, a húst feltekerjük és a végét behajtva cérnával átkötjük vagy fogvájóval megtűzzük. Forró olajba fektetve a tekercseket körös körül pirosra sütjük, majd a bort ráöntjük. A maradék gyümölcsöt citromlével, reszelt citromhéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük és puhára pároljuk. Ha készre pároltuk a húsroládokat a zsinegből vagy fogvájóból kibontva, boros-gyümölcsös pecsenyelével tálaljuk és rizzsel körítjük.

Gyors finomság


Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak erdei gyümölcsleves, 1 db kakaós kalács, 2 dl tej, 1 dl tejszín.

Elkészítés: A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük. Az erdei gyümölcslevest hideg tejjel és tejszínnel mártássűrűségűre keverjük, majd közvetlenül fogyasztás előtt félig bevonjuk a kalácsszeleteket.

Jó étvágyat!


<<< Vissza