<<< Vissza

Felsőpárton nagyban dolgoznak
A Kisérben és a városközpontban befejeződött a csatornázás

2005. július 22.

 
Jó hír a lakosságnak, ebben a hónapban befejeződik az első két öblözet, a kiséri városrész és a városközponti rész csatornahálózatának kiépítése. Ezután következnek az ugyancsak nagyon várt helyreállítási, illetve aszfaltozási munkák - tájékoztatta lapunkat Sáfrán Bálint, a polgármesteri hivatal referense. Aki bízik abban, hogy mindannyiunk megelégedésére végzik el feladatukat az építők.

A Felsőpárton jelenleg öt utcában dolgoznak. Ezek: a Bercsényi, Deák Ferenc, Wesselényi, Korsós sor, és a dr. Berényi Imre utca. Megírtuk már e hasábokon, de örömmel ismételjük: a kivitelező ígérete szerint a városrészben még ebben az évben befejezik a munkát. (Mint ismeretes, a szerződésben is 2006-ban egyeztek meg a felek, az önkormányzat és budapesti Hídépítő Kft.) A várost ezzel nem éri hátrány. Sáfrán Bálint azonban hozzátette: amennyiben a munkálatok a késő őszig vagy a tél elejére elhúzódnának, úgy az utak helyreállítása áthelyeződik a jövő esztendőre.

A szakember elmondta, tisztában vannak azzal, és nyilván a lakosság is tapasztalja, hogy a csatornahálózat kiépítése nagy fölfordulással jár. Egyébként minél rendezettebb egy utca, gondolunk itt, például a Deák Ferenc, vagy a Bercsényi utcára, ott egyre jobban látszik a rombolás. Mivel ezek az utcák elég szélesek, a cég munkatársai megpróbálták útrombolás nélkül elvégezni feladatukat.

- Néhol nehézséget jelent, hogy a hálózat vezetéssel közel kell menni a közművekhez, sajnos megtörtént, hogy a vízcsövek eltörtek. Nem véletlenül vágták el, hanem a közeli munkafolyamat miatt beszakadt, eltört a vízvezeték. Ilyen eset sajnos több is megtörtént, ezért kérjük a lakosság megértését. Mint ahogyan a Kisérben, vagy a városközpontban, ugyanúgy itt is helyreállítunk mindent. Maradandó rombolást nem végzünk – jelentette ki a referens.

A Munkás utcában jelezték, hogy a járdákat is felbontották, s azokat nem helyezték vissza. A lakossági problémára Sáfrán Bálint a következő választ adta:

- Van ott egy nagy átmérőjű csapadékvíz-elvezető csatorna, ami miatt át kellett helyezni a nyomvonalat. Mindkét oldalt csatornát kellett építeni. Legnagyobb bánatunkra szükségessé vált a járdabontás is. Közben alvállalkozó-váltás is történt, az előzőeknek el kellett hagyni a munkaterületet.

További hír: elfogadták a céltámogatást a Somogyi Béla utcai öblözetre. Most folyik a közbeszerzési eljárás, a szakemberek remélik, hogy egy-két utcában még az idén elkezdődhet a munka. Nagyhegy: egyelőre a pályázatnál tartanak. Eredményesség esetén jövőre talán ott is belefoghatnak a munkába.

(lovas)


<<< Vissza