<<< Vissza

Újra időseket csaptak be
Törött orrok az éjszakában

2005. július 22.

 
Súlyos ütésváltásokkal telt az elmúlt hét a szentesi és a város környéki kocsmákban. Valószínűleg a hideg-melegfront okozhatta, hogy a szokásosnál is agreszívabban viselkedtek az italozó vendégek. Törtek az orrok, repedt a lép, volt tehát dolguk bőven a mentők és a rendőrség munkatársainak.

Hétfőn Szegváron két férfi keveredett nézeteltérésbe az egyik italmérő helyen. A konfliktusnak az lett a vége, hogy az egyikük lefejelte a másikat, aki nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az egyik szentesi söröző vendége sem járt jobban, neki is a szaglószerve bánta hasonló módon az esti szórakozást.

Két férfi verekedett össze Szegváron, majd mindketten felszálltak a Szentesre tartó buszra. A járművön csak szóban bántották egymást, ám leszállva a buszról ismét ütésváltás történt. Az öklözést és rugdosódást követően egyikük nyolc napon túl gyó-
gyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bunyó győztesét még aznap elfogták a rendőrök, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

Az üvegablakon dobták ki az egyik vendéget egy felsőpárti szórakozóhelyen. Itt is összeszólalkozással kezdődött a történet, amely az utcán ért véget. A gyanúsított ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Csalás miatt nyomoz a rendőrség egy helybeli férfi ellen, aki egy ismerősétől vett bérbe egy kétmilliókétszáz-
ezer forint értékű szerszámgépet. A bérleti díj lejárta után a gyanúsított a bérbevétel tényét is letagadta, a gépet nem adta vissza, sőt a berendezésnek nyoma veszett.

Ismét hallattak magukról a graffiti szerelmesei. A „művészek“ ezúttal egy 12 négyzetméteres alkotást helyeztek el az egyik vasúti kocsin. A MÁV kára mintegy 70 ezer forint.

Újra egy idős nyugdíjast fosztottak ki ismeretlenek, akik a polgármesteri hivatal munkatársainak adták ki magukat. A bűnözők azt állították, hogy a nyugdíjemelés-ügyében érkeztek. Amíg egyikük a házigazdával tárgyalt, a másik átkutatta a lakást és 32 ezer forintot vágott zsebre. Ismételten felhívjuk mindenkinek a figyelmét arra, hogy a polgármesteri hivatal dolgozói nem mennek házhoz sem a nyugdíjat emelni, sem a nyugdíjas-szelvényt ellenőrizni.
Hamis pénzeket sem keresnek háznál a rendőrök, így a 10-20 ezreseket sem érdemes előpakolni ismeretleneknek.

Az ifjúsági ház melletti park kandellábereit „csonkították“ meg a tolvajok. A tettesek kandelláber-ajtókat, gömblámpákat vittek el körül-
belül 250 ezer forint értékben.

H. V.


<<< Vissza