<<< Vissza

A rendelési idő nem változott
Pártház volt az új háziorvosi rendelő

2005. július 8.

 
Képünkön: Szűcs Lajos alpolgármester, Szirbik Imre polgármester, Ollai Istvánné képviselő és dr. Zoltán László háziorvos az avatón.

Igazán szép és otthonos az új háziorvosi rendelő, amit július 4-én avattak fel a Zolnay utca 3. szám alatt. Az SZTK-ból ide költözött át dr. Zoltán László háziorvos, akit korábbi rendelőjéből a drogambulancia kialakítása miatt költöztettek ki.

A most rendelővé alakított épület korábban kisgazda pártházként működött, a VI. számú körzet háziorvosa az önkormányzattól vette meg az ingatlant. A képviselő-testület 1 éve döntött arról, hogy az SZTK felújítása miatt ezt a házat biztosítja majd a doktor úrnak. Az 1962-ben épült ház azonban nem volt alkalmas arra, hogy betegeket fogadjon, ezért át kellett alakítani azt. Csak a főfalak és a födém maradt meg az eredeti állapotában. A munkákhoz szükséges 25 millió forintot önerőből, ún. orvos hitelből és pályázati pénzből teremtette elő a tulajdonos. A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács - sikeres pályázat eredményeként - 10 millió forinttal járult hozzá a költségek fedezéséhez.

Az elkészült háziorvosi rendelő gyönyörű lett. Az ajtóra kiírt rendelési időn kívül semmi sem utal arra, hogy az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) által finanszírozott orvosi intézménybe lép be a látogató. Tágas és világos a váróterem, barátságos az orvosi szoba, és rendelkezésre áll egy helyiség a zavartalan négyszemközti beszélgetésekhez is.

Szirbik Imre polgármester köszöntő szavaiban azt emelte ki, hogy reméli, nem csak a betegek fogják felkeresni a rendelőt. Itt a sportpályák mögött az egészséges életmód is teret kap. Fontos a megelőzés, az egészségünk megőrzése, mert a baj bárkivel megtörténhet.

Dr. Zoltán László és aszszisztense, László Gáborné Klára július 5-től fogadja az 5 hetes kényszerszabadság után a betegeket. A rendelési idő nem változott, reggel 7 és délelőtt 11 óra között kereshetik fel a rászorulók.


<<< Vissza