<<< Vissza

Volános fényezőműhely

2005. július 8.

 
Képünkön: Az avatás pillanata. (Fotó: Vidovics)

A Tisza Volán Részvénytársaság racionalizálta tevékenységét, és három műszaki telepet hozott létre a korábbi hat helyett. Szegeden, Makón és Szentesen. Utóbbi műszaki telephelyén a környék legnagyobb fényezőműhelyét építtette fel.

Az új létesítmény maximum 15 méter hosszú haszonjármű befogadására alkalmas. Az épület 180 négyzetméter nettó alapterületéből 85 négyzetméter a fényezőműhely, 32 négyzetmétert foglal el a kiszolgáló gépészet. A maradék 63 négyzetméteren osztoznak a festékraktár, a festék-előkészítő és a szociális létesítmények (étkező, mosdó, öltöző, stb.).

A csarnok acélszelvényekből álló keretekből épült fel, az acélpillérek külső síkjára LINDAB trapézlemezt rögzítettek, a belső felületre pedig lakkozott felületű acéllemez fegyverzetű hőszigetelő szendvicspanelek kerültek. A tető is hasonló megoldással készült. Az alkalmazott burkolatok, nyílászárók és gépészeti berendezések az iparban jelenleg szokásos, az adott körülmények között legkorszerűbb megoldások.

Az épület bejárata előtti teret - tekintettel a nagy tömegű gépjárművek forgalmára - nagy teherbírású térburkolattal látták el. A szokásos technológia elengedhetetlen feltétele a pormentes tiszta környezet. Ennek biztosítására nagy teljesítményű elszívó rendszert építtettek be.

- A Tisza Volán Rt. már a tervezés és kivitelezés fázisában is nagy gondot fordított arra, hogy a technológia a környezet károsítása és a dolgozók egészségromlása nélkül valósuljon meg - hangsúlyozta az új fényezőműhely átadóján (július 4.) Szeri István, a részvénytársaság vezérigazgatója. Beszélt a célkitűzésekről, olyan műhelyek létrehozásáról, ahol a javító és karbantartó szektorok tevékenységét európai szinten tudják kezelni.

A 90-es évek közepén épült műszaki telephez mára hozzáépültek azok a technológiai kiegészítők, amelyek elsősorban a haszongépjárművek javítását és karbantartását szolgálják. A vezérigazgató kiemelte, nagyon fontos számukra az, hogy az úgynevezett műszaki vizsgáztatás terén is előre tudjanak lépni, szervezéses partnerként hatósági feladatokat is el tudjanak látni.

- A beruházás mintegy 45 millió forintot tesz ki, saját erőből készítettük el. Reményeink szerint a jövőben nemcsak a saját autóbuszainkat, hanem partnereink haszongépjárműveit is tudjuk festeni. A műhely minden európai szabványnak megfelel, nagyon szigorú környezetvédelmi előírások szerint épült, magas szintű technológia létrehozása mellett arra is figyeltünk, hogy a környezetet a legkevésbé károsítsuk. És nagyon figyeltünk arra, hogy dolgozóink megfelelő védelemben részesüljenek.

Szirbik Imre polgármester az ünnepségen elmondta, a város értékeli a Tisza Volán beruházásait, hiszen azok a település fejlődését jelentik. Mint ismeretes, a városközpontban - szintén a részvénytársaság önerejéből - felújításra kerül az autóbuszpályaudvar. Az október 15-ére készre tervezett közel 140 millió forintos beruházásnak szintén a Ferroép Rt. a kivitelezője.

L. J.


<<< Vissza