<<< Vissza

Bronzérem és pezsgőfürdő

2005. június 17.

 
A bronzérem megszerzésére készült a Szentesi TE NB II-es csapat a bajnokság záró fordulójának hazai mérkőzésén. A labdarúgók feladata roppant "egyszerű" volt: le kellett győzni a Dabas gárdáját. A találkozó ünnepélyes pillanatokkal kezdődött, hiszen a játékos kijáró felöli oldalon végre a régóta beharangozott mobillelátón foglalhattak helyet a szurkolók.

Szirbik Imre polgármester "avató beszédében" megköszönte a Szentesi TE csapatának a remek szereplést, majd sok sikert kívánt a következő esztendő küzdelemsorozatához. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a 2005/2006-os idényben állja a TE bajnoki és Magyar Kupa szereplésének nevezési költségeit, az utazási kiadásokat, az orvosi és játékvezetői díjakat, a szövetségi tagdíjat valamint ingyen biztosítja a pálya használatát. A játékosok juttatásainak fedezésére viszont a klub vezetőségének kell megtalálnia a megfelelő támogatókat. Minden bizonnyal ez lesz a nehezebb feladat...

Az egykori válogatott labdarúgó és Honvéd-játékos, Kovács Kálmán edzette Dabas ellen a 12. percben jutott először nagy helyzetbe a TE. Ekkor Gyagya remek fejesét védte Nagy. A 21. percben Barna forgolódott a vendégvédők gyűrűjében a büntetőterületen belül, amikor a földre került. A játékvezető a büntetőpontra mutatott, a tizenegyest pedig Koncz értékesítette. 1-0.

A második játékrészben sem volt túl magas színvonalú a játék, ráadásul gyorsan el is dőlt a három pont és a bronzérem sorsa. Ismét Barna Csaba ellen szabálytalankodtak a dabasi védők a 16-oson belül. A büntetőt ezúttal Kislőrincz bombázta a bal sarokba. A félidő közepén tíz főre fogyatkozó vendégek ellen Koncznak, Puskásnak és Kádárnak is akadt helyzete, ám az eredmény már nem változott: 2-0. A hármas sípszó után a szurkolók pezsgőben fürdették meg kedvenceiket, így mondtak köszönetet Török Lászlónak és csapatának a remek bajnoki szereplésért. Ezt a sikert már senki nem veheti el a fiúktól, a gárda jövőjét illetően viszont akad bőven kérdőjel. Minden bizonynyal napokon belül tisztázódnak ezek a kérdések is.

Török László, a bronzérmes csapat edzője értékelt: - Hatalmas sikernek könyvelem ezt a helyet. Korábban már eldőlt, hogy a csapat a másodosztályba került, a megszerzett bronzérem már csak hab a tortán. A Dabas elleni játék nem volt kritika nélküli. A mutatott játékot annak tudom elkönyvelni, hogy a csapat már negyedik hete csak heti egy edzéssel készült. Megmutatkozott az edzéshiány.

- Június 19-én az FTC lesz az ellenfél egy jótékonysági mérkőzésen. Marad-e a csapatból valaki, aki vállalja a játékot?


- Azon vagyok, hogy a csapat vállalja. Sajnos, több játékos azt mondta, lehet, hogy nem jön többet Szentesre, mert becsapottnak érzi magát, egy-két emberrel szemben mindent megteszünk azért, hogy mindenki itt legyen a Fradi ellen.

- A jövő?


- Nem a mi kezünkben van. A szponzorokkal kapcsolatosan tárgyalások vannak. Remélem összejön, s a csapat együtt marad. Kiemelném azt, hogy a város nagyon szép lelátót építtetett.

H. V.-D. V. Z.


<<< Vissza