<<< Vissza

Pályázatok értékelése

2005. június 17.

 
Az első félévben benyújtott pályázatokról volt szó a Városházán. Szirbik Imre polgármester megköszönte a pályázatkészítők munkáját, azoknak, akik az első félévben munkájukat meghaladva pályázatírásra adták a fejüket. Mint mondta, vannak gyakorlott visszatérők, ismerős arcok, de látott új arcokat is, örült annak, hogy a példa ragadóssá vált, hiszen közös munka és felelősség, hogy ezt a várost előbbre vigyük.

Közel száz, pontosabban 91 pályázat készült el az idén, ebből 62-t az intézményi hálózat készített el. Ez 48 millió forint megszerzésére irányult. Sajnos, eddig csak 6 pályázat esetében érkezett visszajelzés, hogy nyertes. 11-et nem fogadtak el a bírálók. (Nem formai okok miatt utasították el a pályázatokat.) Azok döntő hányada, most már a második félévben vár elbírálásra.

- Egy fórumon hallottam - mesélte a város első embere, hogy az már nagyon jó arány, ha a pályázatok 20 százaléka nyertes lesz. Azt mondtam erre, szomorú lennék, ha az 50 százalékot nem érnénk el. Nálunk szinte hagyomány már évek óta, ha értékben nem is, de darabszámban a nyertes pályázatok terén ott vagyunk az 50 százalékos aránynál.

A kimutatást böngészve kitűnik, hogy az intézmények közül a legtöbb pályázatot (összesen 8-at) a Családsegítő Központ adott be. Viszont a Klauzál Gábor Általános Iskola a benyújtott 5 pályázatból egyet már megnyert, és ezzel a legnagyobb összeget vehette át, összesen 300 ezer forintot. A Szentesi Művelődési Központ 250, míg a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok 200 ezer forintot nyert egy-egy pályázattal.

A polgármester elmondta, azt is, hogy nagyon sok pályázat most ért be. Így történhetett meg, hogy a költségvetésben a városnak anynyi a fejlesztése, mint a működtetése, egy fia hitele nincs. Itt említette a nagy beruházási pályázatokat, mint például a megyeházát, a csatornapályázatot, első lépcsőben túljutott az idősek otthonának címzett támogatási pályázata is, bízunk abban, hogy nyerni fog, és hogy a számok nemcsak tervezéskor mutatják majd ezt a képet, a beszámoló elkészítésekor is igazak lesznek.


<<< Vissza