<<< Vissza

Tervezzünk együtt!
A kérdőívre írják elképzeléseiket

2005. június 17.

 
Szentes Város Általános Rendezési Terve több éven át szolgálta a település fejlődését. Azonban a megváltozott viszonyok, a jogszabályi változások miatt új rendezési terv készítésére kerül sor. A rendezési terv feladata, hogy a város fejlődésének térbeli elrendezését biztosítsa, szabályozza a közlekedési, kommunális, kereskedelmi és ipari létesítmények elhelyezését, valamint segítse az egységes városszerkezet és városkép kialakítását.

E harmonikus egység megteremtése a településfejlesztési elképzelések rögzítése után lehetséges, s ezért először a város fejlesztési koncepcióját szükséges megalkotni.

Az elmúlt évek dinamikus városfejlesztéseként korszakhatárhoz értünk:

A Petőfi Szálló kivételével megújultak a városközpont épületei, a Kurca - a várost csúfító mocsár helyett - gondozott parkjaival Szentes ékessége lett. Az egykor romos zsinagóga a kultúra templomává vált.

Napi munkával új parkokat alakítottak ki, a meglévők megújultak. Az önök aktív segítségével, közös munkánk eredményeként minden utcánk aszfaltos, korszerű a közvilágítás, s a rövidesen elkészülő szennyvízhálózattal teljessé válik a közműhálózat. Napirendre került a szélessávú internet-hálózat, és annak részeként a kábel-tv rendszer kiépítése. A város mellett a Szarvasi és az Ipartelepi út környezetében kialakított ipari park épületei és közművesített területei nyitva állnak a vállalkozások fejlődéséhez és új munkahelyek létesítéséhez. Ezekre az alapokra építve készítjük elő az Európai Unió 2007–2013. időszakára vonatkozó városfejlesztési tervünket.

A dokumentum összeállítása során fontos számunkra, hogy milyen célokat kíván kitűzni a város lakossága, milyen elképzelései és vágyai vannak a város jövőjéről.

E munka során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megismerjük a lakosság véleményét, elképzeléseit, hiszen csak olyan településfejlesztési koncepció lehet eredményes, amely összhangban van a lakosság véleményével, és annak érdekeit szolgálja. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha közösen tervezünk, s összefogva közösen valósítjuk meg elképzeléseinket. Kérem önöket, segítsék munkánkat azzal, hogy kitöltenek egy rövid kérdőívet, melynek célja a vélemények megismerése, összegyűjtése a további párbeszéd érdekében. A kérdőívet a város minden háztartásába eljuttatjuk, és emellett letölthető a www.szentes.hu honlapról a Hírek menüpont alól a "Településfejlesztési koncepció" címről. A kérdőív kitöltése önkéntes, és amennyiben megtisztel bennünket, a további párbeszéd érdekében örömmel vesszük nevének feltüntetését is (név odaírása nem kötelező).

Arra kérem önöket, hogy a kitöltött kérdőívet a gyűjtőhelyek valamelyikére legkésőbb július 4-ig juttassák el. A város csak úgy tud fejlődni, ha mindannyian a magunk lehetőségei szerint hozzáteszünk egy darabot.

Megköszönve a város érdekében eddig végzett tevékenységét, kérem véleményével, munkájával segítse elő egy eredményes közös jövő megalapozását.
A sikeres közös munka reményében önnek, szeretteinek jó egészséget, munkájához sikereket, magánéletében boldogságot és segítő jó barátokat kívánok.

Tisztelettel:
Szirbik Imre polgármester


<<< Vissza