<<< Vissza

A munkának még nincs vége
Szerződést bontottak Vidumanszkyval

2005. június 03.

 
A hetedik helyen zárta a 2004-2005-ös idényt a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabda csapata. A tavalyi szezonhoz képest két pozíciót javító gárda trénere, Vidumanszky László szerint nehezebb lesz jövőre megőrizni ezt a helyezést, mint idén megszerezni. Új játékosokkal felfrissülve viszont az előrelépés sem lehetetlen.

- Milyen célokkal vágtak neki ennek a szezonnak?


- A tavalyihoz képest stabilabb kerettel kezdtük az alapozást, ami meghatározója volt a későbbi jó szereplésnek. - kezdte a vezetőedző. Célunk a nyolc közé kerülés volt, amit már az alapszakasz végére teljesítettünk. A rájátszásban az Újpesttel vívtunk nagy csatákat, sajnos túl nagy volt a hátrányunk ahhoz, hogy befoghassuk őket. A BVSC-t itthon magabiztosan, a fővárosban igazi csapatmunkával múltuk felül, így hetedikek lettünk. Ez az eredmény azonban nem az út végét jelenti, haladnunk kell tovább előre.

- Voltak igazán parádés mérkőzéseik, de akadtak olyanok is, amelyeket jobb gyorsan elfelejteniük a szurkolóknak.


- A tavalyi év végére ért össze a csapat igazán, ekkor legyőztük a Szegedet, majd megnyertük a Komjádi-kupát. Ekkor történt egy kis visszaesés, az Újpest, a Szolnok és a BVSC ellen gyengébben játszottunk. Az alapszakasz vége felé ismét elkaptuk a fonalat, Szegeden végig partiban voltunk a hazaiakkal, viszszaszereztük az önbizalmunkat, majd ezek után újra folyamatosan jó játékot nyújtottunk.

- Hogyan értékeli játékosai éves teljesítményét?

- Horváth Tamás hazahozatala kiváló döntésnek bizonyult, védéseivel önbizalmat, tartást adott társainak, remek mérkőzései voltak. Torday Árpád az idén mutatottnál is többre képes, sérülése miatt azonban kevesebb gólt szerzett, mint amennyit vártunk tőle. Egy megfelelő alapozás után újra a régi, jó formáját hozhatja. Berki András a csapat kapitánya és első számú centere állandó veszélyt jelentett az ellenfelek kapujára, számos kiállítást harcolt ki. A második számú center, Szabó Nándor némi súlyfelesleggel érkezett, ezt leadva, a nyáron megerősödve jövőre a csapat húzóembereként számítunk rá. Szebeni, annak ellenére, hogy volt néhány kihagyott mérkőzése, a gárda legjobb góllövője tudott lenni. A fiatalok közül Németh Dániel tavaszra megtalálta helyét az együttesben, ha továbbra is komolyan veszi a vízilabdázást, még jobb játékos válhat belőle. Juhász Zsolt a csapat motorja volt, Vígh Dánielnek pedig a bekk pozícióban kellett helyt állnia. Sajnos sokat betegeskedett, sérüléssel is bajlódott, nem tudott mindig száz százalékot nyújtani. Somogyi Balázzsal szemben a tavalyinál nagyobb volt az elvárás, sajnos a betegsége és a sérülése a legrosszabbkor jött, három hetet kihagyott, ám a szezon végére ismét magára talált, fontos gólokat szerzett. A többiek kevesebb lehetőséghez jutottak, jövőre többször jutnak majd szóhoz.

- Hogyan tervezi a jövőt, érkeznek-e új játékosok a klubhoz, és lesznek-e távozói a keretnek?


- Még egy évig szerződés köt a Legrand-Szentesi VK-hoz, dolgozom tehát tovább a csapat mellett. Nem lesz egyszerű feladat megtartani ezt a hetedik helyet, sok függ attól, hogy az ellenfelek miként erősítenek, és hogy mi igazolunk-e új játékosokat. Az előrelépéshez, a társaság felfrissítéséhez két-három új játékos érkezésére lenne szükség. Szerencsére az utánpótlásunk nagyszerű, nyolcan-kilencen a fiatalok közül az első osztályban is szerepeltek már. Hogy lesznek-e távozók? Természetesen megkeresték már néhány játékosunkat, de remélem senki nem kapkodja el a döntését. Legfontosabb, hogy a lejárt szerződésű vízilabdázóinkkal minél hamarabb egyezségre jussunk.

- Meddig kaptak pihenőt a csapat tagjai?


- Május végéig levezető edzések voltak, júniusban mindenki egyéni edzésmunkát végez, majd július 20-a körül kezdjük meg a felkészülést a következő bajnoki szezonra.

* * *

Szerdán aztán gyökeres fordulat állt be Vidumanszky László és a Vízisport Klub kapcsolatában. A megyei napilap informácói szerint ugyanis a klub anyagi nehézségekre hivatkozva felbontotta a szerződést Vidumanszkyval, akinek a helyét a jövőben Berki András veszi majd át. Beleon Zsolt, a klub elnöke lapunknak elmondta, hogy semmiféle szakmai és emberi problémájuk nem volt Vidumanszkyval, viszont az egyesület költségeinek újraszámolásakor világossá vált, hogy ha december végén is rendezett anyagi hátteret szeretnének a klub mögött tudni, akkor le kell faragni a kiadásokból.

Beleon elmondta, hogy tisztában vannak vele, hogy a vezetőedző előbb a 11. helyről a 9.-re, majd onnan a 7. helyre vezette a csapatot, ennek ellenére - kizárólag gazdasági szempontból - meg kellett lépniük ezt a lépést. Az elnök úr ezúton is elnézést kér minden vízilabda szurkolótól, akik szimpatizáltak Vidumanszky Lászlóval, ugyanakkor a megértésüket is kéri ebben az ügyben.

Belefon Zsolt szerint a vezetőedzővel meglévő szerződésükhöz ragaszkodva, minden pontot betartva bontották fel az egyezséget a trénerrel. Semmilyen törvénytelenséget nem követtek el, jogszerűen jártak el a szerződés felbontásakor. A drukkerek körében népszerű "Vidu" viszont nem látja ilyen egyszerűnek a helyzetet. Többféle megoldási javaslattal élt a klub vezetői felé, ám azok mindent elutasítottak. Ezért - ügyvédi konzultáció után - valószínűleg jogi útra tereli az ügyet.

H. V.


<<< Vissza