<<< Vissza

Harc a bronzéremért

2005. június 03.

 
Egy lépéssel közelebb került a Szentesi TE csapta az NB II-es pontvadászatban a dobogó harmadik fokához. A megvalósulásra azonban még egy hetet várni kell, akkor a bronzérem másik várományosához Jászapáti együtteséhez látogatnak. Na, de ne szaladjunk anynyira előre, hanem foglalkozzunk a Kurca parti gárda legutóbbi hazai mérkőzésével, amikor is vendégül látta a Kistarcsa csapatát.

Kánikulai meleg s kőkemény pálya várta a küzdő feleket. Török László által irányított hazai gárda Kiri-Márics, (Tóth-Kovács), Gyagya-Kerepeczky, Puskás-Kovács N. (Anka), Kislőrincz, Kádár, Ábel-Koncz, Barna összeállításban néztek farkasszemet a vendégekkel. Már a tizedik percben tudatosították az ellenféllel, hogy ki a jobb. Barnát a 16-oson belül buktatták a vendégek. A megítélt büntetőt Kislőrincz értékesítete 1-0. Nyolc perccel később már duplájára nőtt a hazaiak előnye, a vendég védőkről kipattant labdát Ábel, mint egy 30 méterről bomba erővel lőtte a bal felsőbe. Kétgólos előnnyel vonultak pihenőre. A szünet után támadgattak a szentesi vitézek. Újabb gól csak a 70. percben született, Barna lövését a vendégek kapusa elsőre hárította, másodszorra már a szentesi támadó nem hibázott, s kialakította a 3-0-ás végeredményt.

A hármas sípszó után Török László edző így értékelt: - A mérkőzés előtt felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy két negatív tényező játszik szerepet, az egyik, a kánikulai meleg, a másik pedig a betonkeménységű pálya. Nem mondanám, hogy ellentétes félidőt láthattunk. Inkább hullámzó játékot produkáltunk.

- Az ismert okok következtében hogyan sikerült a csapatot motiválni?


- A csapat 80 százaléka profi gondolkodású. Mindenki tudja, hogy az első hat között vagyunk, akkor legalább egy bronzérem legyen a nyakunkban.

- Mit vár a csapatra Jászapátiban?


- Nem mondom, hogy 1 pontért megyünk, de szeretnénk, ha az utolsó hazai mérkőzésünkön, Dabas ellen, úgy tudjanak ünnepelni vezetők, szurkolók, játékosok, hogy nyakunkban van egy bronzérem.

A győzelem örömét elhomályosítja az, hogy a szurkolók megjegyezték: a Kurca felőli oldalon, az ott magasodó gaztól nem találták meg a padot. S nem látták a gólokat sem.

Amíg a TE felnőtt csapata remekül szerepel az NB II-ben, addig a klub legkisebbjei sem tétlenkednek. A 9 éves korosztályból hárman is helyet kaptak a megyeválogatottban. Szatmári Péter, Ferenczi Zoltán és Keresztes N. Csaba az elmúlt vasárnap pályára léptek és remek játékot nyújtottak Bács-Kiskun-megye és Békés - megye legjobbjai ellen.

Hír még a szentesi csapat háza tájáról, hogy a gyermek labdarúgók támogatói, Korom Zozémusz és Miskolci Sándor vadonatúj hálókkal, 10 db adidas Rotario labdával, bólyákkal "szerelte fel" a csapatot, amely hamarosan az új Hummel szerelésben keseríti majd meg az ellenfelek életét.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza