<<< Vissza

Az önfeledt játék napján

2005. június 03.

 
A Damjanich iskola ismét megrendezte a Városi Damo Gyermeknapot. Május utolsó szombatján Szirbik Imre köszöntötte a gyerekeket. Elmondta, hogy most az önfeledt vidámságnak, a játéknak, a szórakozásnak van itt az ideje. Azt kívánta, hogy a mai nap erről szóljon minden gyermek számára. Megköszönte a Damjanich János tagiskola igazgatójának, Kárpáti Lajosnak, a szülői munkaközösségnek és vezetőjének, Hornyik Lászlónak, és az intézmény valamennyi dolgozójának a sok-sok fáradozást.

A Piramis áruház rajzversenyének díjait adták át ezután. A témakör címe "Menjünk együtt a piramisokhoz" volt. A gyerekek rajzai a kirakatban és az interneten is megtekinthetők voltak az elmúlt héten. A szavazatok alapján közönségdíjakat osztottak ki, a legnagyobb létszámmal megjelent intézmények pedig egy évre szóló 10 százalékos vásárlási kedvezményt kaptak a Piramistól.

- 1992 óta rendezzük meg a Damo Gyermeknapot. - mondta Kárpáti Lajos tagintézmény vezető. Eleinte csak az iskola ünnepelt, majd a gyermeknapi labdarúgásra más iskolákból is jöttek, és szép lassan kiszélesedett a közönség köre. 2000 után a városban működő szervezetekkel is megegyeztünk a gyermeknap szervezésében. Azóta a Szabadidő Sportklub és a repülőklub is itt tartja rendezvényeit, és a Művelődési Központ is segítséget nyújt.

- Kik segítettek a rendezvény létrehozásában?


- Nagyon sokan segítettek, nehéz lenne őket felsorolni. Kiemelném az egyik biztosítót, ami anyagi eszközökkel, tombolatárgyakkal, programokkal segített. Deák Ferencet és családját is szeretném megemlíteni, három gyermekük jár ide, és jelentős összeget ajánlottak fel.

Egyszerre több helyszínen zajlanak az események, és mindegyiknek megvan a felelőse. Legalább negyven-ötven ember dolgozik: a tantestület, a munkatársak, a szülői munkaközösség. A gyereknek semmiért sem kell fizetniük, minden, amit itt kiosztunk, ingyen van, mert így igazi a gyermeknap. Így érezhetik, hogy minden értük van, övéké ez a nap.

A rengeteg program közül minden gyermek megtalálhatta a kedvére valót. A sportprogramok több helyszínen zajlottak: a kézilabdapályán labdarúgó kupa és streetfighter-látványshow, a homokozó mellett íjászat és légpuskalövészet folyt, lehetett harcolni a biztosító oroszlánjával, volt lovastorna bemutató, a tornateremben pedig asztalitenisz látványshow.

Technikai bemutatót tartott a tűzoltóság, a rendőrség, a repülőklub és a Suzuki. A főépület előtt aszfaltrajzversenyen lehetett részt venni. Ezen kívül volt lovaskocsizás a Nagy Sándor utcán, a kézműves utca pedig várta a kreatív, alkotni vágyó gyerekeket. Gyertyaöntés, batikolás, gyöngyfűzés, arcfestés, dekopázs, cserépállatkák készítése, agyagozás, üvegfestés és korongozás közül lehetett választani.

A kulturális programok a színpadon folytak, volt fejtörő, "Hazai pályán" táncbemutatók, felléptek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a szegvári Toppantó Néptáncegyüttes, a Szilver TSE, a Damo óvoda, volt bűvész és lufishow, délután öt órakor pedig fellépett a sztárvendég, Anita.

Majzik Andrea


<<< Vissza