<<< Vissza

Klauzálos születésnapi gála

2005. június 03.

 
Gálaműsorral ünnepelte a Klauzál Gábor Általános Iskola fennállásának 20. évfordulóját a Tóth József Színházban.

Tariné Lantos Piroska igazgatónő köszöntőjében az összetartozásról beszélt, arról, hogy az elmúlt húsz év sok-sok öröme, sikere köti össze őket. Meghívót küldtek az iskola régi diákjainak, a szülőknek, a volt és a jelenlegi munkatársaknak, és mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak az iskola tevékenységéhez.

Szirbik Imre köszöntötte ezután a jelenlévőket. Elmondta, büszke erre az iskolára, az ott dolgozó pedagógusokra. A jelenleg ott tanulóktól pedig azt kérte, mentsék meg az iskola szellemét. Ez két módon lehetséges: egyrészt tisztelve azt, ami mögöttük van, másrészt az ő feladatuk mindezt meghaladni, ennél többet tudni. Végül a város emléklapját adta át az igazgatónőnek.

Oltyán Lajos, a Klauzál volt igazgatója emlékezett az elmúlt évekre, legfőképpen a kezdetekre. Amikor azzal bízták meg, hogy tanítson az iskolában, akkor még csak egy épületváz állt a helyén. 1984 augusztusában anyukák mosták az ablakokat, apukák hordták a padokat a termekbe, hogy szeptember 1-jén tanítani lehessen. Százötven elsős iratkozott be akkor. 1990-ben már 780 tanulója volt az iskolának.

Kádár Róbert, az iskola volt tanulója egy Klauzálról készült portréüveget hozott ajándékba. Majd kezdődhetett az első produkció. Jövőre lesz tíz éve, hogy az iskola Zöldág Néptánccsoportjából megalakították a Zöldág Mozgáskultúra és Néptánc Egyesületet Hankó Györgyné vezetésével. Cigándi játékok című előadásukat Balla Tibor kísérte citerán. A 3. b osztály a Három pösze című meséből adott elő egy jelenetet, majd az iskola volt diákja, Halmai Bianka - jelenleg a budapesti Bartók Béla Konzervatórium tanulója - hegedült, zongorán Lakatos Béla zongoraművész kísérte. A 2. a osztály táncot adott elő az Ének az esőben című dalra. Petri Viktória egy Szabó Lőrinc-verssel készült, majd a 6. c következett: Én és a világ című verses összeállításuk a kamaszok megnemértettségéről szólt. A tél dalára (Nox együttes) táncolt a 3. a és a 3. b, őket a Zöldág követte mezőföldi táncokkal. A 8. b osztályos Kasik Kitti verset mondott, majd a drámajáték csoportot láthattuk.

A 3. b osztály furulya és hegedű szólói után a tanári kórus énekelt egy dalt.

A szünet után Kiss Lindát, az iskola volt diákját hallhattuk: egy Céline Dion dalt adott elő. Sztanó Bernadett verse, majd egy angol dal következett. A szürke ember címmel német nyelvű jelenettel készült a 6. osztály. A Zöldág utolsó produkciója egy volt diák, Hankó Judit népi tánc bemutatója volt. Kőhalmi Zoltán humorosan emlékezett vissza a diákévekre. A 7. a osztályos Helgert András és Pusztai Renáta prózával, a 6. b pedig tánccal szórakoztatta a közönséget, címe: Régi idők mozija. A 4. b Vacskamati virága című jelenete után az utolsó előtti műsorszám következett: a 7-8. osztályos lányok aerobik bemutatója. Tariné Lantos Piroska igazgatónő zárta a jó hangulatú, teltházas estet, majd még egy dalt hallhattunk a tanári kórus előadásában.

M. A.


<<< Vissza