<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája


2005. április 22.

 
Tavaszi gulyás

Hozzávalók: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, vajbab, zeller, 25 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, zsír, pirospaprika, só, 1 dl tejföl, 1 tojás, liszt.

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, felöntjük egy kevés vízzel és sűrű pörköltlevet készítünk. A megtisztított zöldségfélékkel kockára vágjuk és a karikára vágott kolbásszal a pörköltlével keverjük, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és lassú forralással puhára főzzük. Lisztből és tojásból galuskatésztát készítünk és kiskanállal a fövő levesbe szaggatjuk. Tálaláskor belekeverjük a tejfölt.

Kaukázusi sült

4 személy részére:
50 dkg húst kockára vágunk, sóval bedörzsöljük és 15 percig állni hagyjuk. Közben 4-5 fej hagymát negyedekre vágunk és pirospaprikával megszórjuk. Kb. 10-12 gombafejet megborsozunk.

Ezután felváltva felszurkáljuk nyársra, olajjal megkenjük, és jól megsütjük. Köretnek rizst, burgonyapürét és salátát adunk.

Reteksaláta sajttal

A megmosott, megtisztított retket, a sajtot és 1-2 db kisebb ecetes uborkát szeletekre, 1 csomag újhagymát karikákra vágunk és az egészet olaj, cukor, törött bors, só, ecet vagy citromlé, víz keverékéből készült salátalével leöntjük. Tavaszi salátát is készíthetünk, ha új sárgarépát és főtt burgonyát is adunk hozzá.

Jó étvágyat!


<<< Vissza