<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. április 1. |
Francia zöldségkrémleves a tavasz jegyében Megtisztítunk és apróra vágunk 40 dkg friss, tavaszi zöldséget: karfiolt, zöldborsót, kelbimbót, zöldbabot, cukkinit, póréhagymát, karalábét. Felkockázunk egy-egy szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, 1 kis fej vöröshagymát, 1 közepes burgonyát, 1-1 zöldpaprikát és paradicsomot. Körülbelül 1 l vízzel felöntjük, sóval borssal, erőleves kockával ízesítjük, majd puhára főzzük a hozzávalókat. Ha minden belevaló megfőtt, összeturmixoljuk. Diónyi vajat morzsolunk bele és még rövid ideig főzzük, majd befedve állni hagyjuk. Pirított zsemlekockát kínálunk hozzá. Sonkával töltött zeller |