<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. április 1.

 
Francia zöldségkrémleves a tavasz jegyében

Megtisztítunk és apróra vágunk 40 dkg friss, tavaszi zöldséget: karfiolt, zöldborsót, kelbimbót, zöldbabot, cukkinit, póréhagymát, karalábét. Felkockázunk egy-egy szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, 1 kis fej vöröshagymát, 1 közepes burgonyát, 1-1 zöldpaprikát és paradicsomot.
Körülbelül 1 l vízzel felöntjük, sóval borssal, erőleves kockával ízesítjük, majd puhára főzzük a hozzávalókat. Ha minden belevaló megfőtt, összeturmixoljuk. Diónyi vajat morzsolunk bele és még rövid ideig főzzük, majd befedve állni hagyjuk. Pirított zsemlekockát kínálunk hozzá.

Sonkával töltött zeller

4 személyre két szép, nagy zellert fél centiméter vastag karikára vágunk. Sós, cukros vízben főni tesszük, majd lecsurgatjuk. Közben finomra vágunk 20 dkg füstölt húst, 2 kemény tojást, összekeverjük apróra vágott petrezselyem zölddel, 2 evőkanál tejföllel és kevés pirított hagymával. Ezt a tölteléket 2-2 zellerkarika közé tesszük, majd kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük. Tetejüket meghintjük reszelt sajttal, borsónyi vajat teszünk mindegyikre és addig sütjük a sütőben, míg a sajt el nem olvad. Forrón tálaljuk.

Ananászos túró


Az ananászt kettévágjuk, húsát kivájjuk és kis kockákra vágjuk. A túrót mézzel és az ananászdarabokkal elkeverjük. A masszát az ananászba töltjük és hidegen kínáljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza