<<< Vissza

Autóval a kórházba

2005. április 1.

 
Megy a rokkant nyugdíjas beteg asszony a kórházba. Időpont: 2005. március 17.

A sürgősségire akar sürgősen bejutni. Kötést cserélnek majd neki a sebészeten.

Igyekszik, mert a 85 éves édesapját is magával viszi, aki nehezen jár, nála - gyógyszer beállítás miatt - vérsűrűség vizsgálat esedékes.

A nyugdíjas asszony szeretne a bejárathoz közel megállni az autóval, ezért olyan helyet keres parkolásra, ahonnan az orvos a sürgősségi ellátás épületében, rövid gyaloglás után elérhető. A kijelölt parkolók foglaltak. Nincs hely.

Parkolót nem talál, mert nem építették ki a szükséges területet a sürgősségi épület körül, ezért megáll egy olyan helyen, ahol várakozást tiltó tábla sincs, az út szélessége a Burján Lajos utcában körülbelül 3,8 méter lehet, talán keskenyebb, talán szélesebb, azért nem tudjuk pontosan, mivel a beteg nem vitt magával mérőszalagot.

Mit lehet tenni?

Büntessük meg, mert füves területre állt. (A beteg szállítását végző rokkant nyugdíjas havi gyógyszer költsége 40 ezer forint körül van.)

Jön a "fényképész", aki bizonyára hatósági személy, és hát hol találhatna jobb prédát, mint a kórház környékén! Az autót lefényképezik, nyilván beindul a nyomozati munka, ki a tulajdonos, és ezt az embert már megjegyzik maguknak. Már ott is van hatezer forintos bírság cédula az autó szélvédőjén! Ha nem tud fizetni, le is ülheti a nyugdíjas beteg, mert a HATÓSÁG az bizony hatóság.

A bírság indoklása: füves területen állt meg egy lakóház előtt. Az út mellett pocsolya volt, de nevezzük ki fűnek! Valóban nem helyes dolog bárki háza előtt a füvön, vagy útszegély és vízelvezetés hiányában a pocsolyában autóval megállni. Annak a háztulajdonosnak a kárát - bocsánatát kérve - a rokkant nyugdíjas hajlandó megtéríteni, amenynyiben valóban okozott neki kárt. Sajnálja, elnézést kér, de kényszerhelyzet volt.

Kérdés: ugyan ki szokta fotóztatni a sürgősségi épület körül akkor a parkolót, amikor ott nincs szabad parkolóhely? Ki fotóztatja a Kiséri városrész hanyag úthelyreállítását, a veszélyes kátyúkat például a Nyíri közben, a sérült autókat, a sérült lábakat, karokat és ki tűzi ki a polgármesteri hivatal "szélvédőjére" az ezért járó büntető cédulát?

A parkolók mennyisége és minősége Szentesen a kocsmák környékén általában megfelelő. Akkor meg miért építenének elegendőt a kórház sürgősségi részleg környékén az illetékesek? Lehet, hogy azért, mert akkor nem tudnának büntetni, csak olyanokat, akik megérdemlik?

Kovács Sándor
Szeged, Tisza L. krt. 36-38.
Levélcím: Szentes, Rózsa u. 23.


<<< Vissza