<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. március 11.

 
Tojásleves

Hozzávalók: Margarin, liszt, 4 db tojás, 1 kanál ételízesítő vagy 1 húsleveskocka, zellerlevél, 1 csokor zöldpetrezselyem, só.

Elkészítés: A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük 1/2 liter vízzel és ételízesítőt, sót, zellerlevelet teszünk bele. Amikor felforrt, takaréklángon főzzük tovább. Lassan beleengedjük egyenként a tojásokat, vigyázva, hogy ne menjenek szét. Még néhány percig tovább főzzük, míg a tojások megkeményednek. Személyenként 1 tojást apró kockára vágunk, rámerjük a levest, tetejét meghintjük apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel.

Májjal töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg gombafej, 20 dkg sertés vagy baromfimáj, 2 evőkanál reszelt hagyma, 2 tojás, zsemlemorzsa, 1 dl tej, liszt, 1 tojás, gyűszűnyi konyak, fél citrom leve, só, őrölt bors, majoranna, olaj.

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott májat. Fűszerezzük, meghintjük liszttel, a tejet hozzáöntve csomómentesre keverjük és felforraljuk. Ezután pépesítjük, a felvert tojással elkeverjük és konyakkal ízesítjük. Az egyforma gombafejeket citromos, sós vízben megfőzzük, megszárítjuk és lecsepegtetjük. A kalapba töltjük a májas pépet és kettőt-kettőt "összeragasztunk", ha szükséges hústűvel megtűzzük. A gombát tojásban, lisztben, morzsában megforgatjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza