<<< Vissza

Éremért játszik a Hungerit

2005. február 18.

 
Két győzelem, egy vereség, továbbjutás a női vízilabda Magyar Kupában, immárom újra Hungerit-Szentes VK néven. Dióhéjban ennyi minden történt vízilabdás lányainkkal az elmúlt hétvégén. Lássuk időrendben, milyen események is zajlottak a ligeti uszodában. Beleon Zsolt, a vízisport klub elnöke beszámolt arról, hogy májusban elfogadták, hogy a Hungerit Rt. nem kívánja támogatni a szentesi női vízilabdacsapatot, ám ennek ellenére azóta is folyamatos kapcsolatban voltak Magyar Józseffel, a cég vezérigazgatójával. A VK vezetősége arról biztosította Magyar urat, hogy rendszeresen tájékoztatják őt az általuk elvégzett munkával kapcsolatban. Tulajdonképpen ennek érett be mostanra a gyümölcse, és megelőlegezett bizalmát ezzel a támogatással fejezte ki a klub iránt a Hungerit Rt. Beleon Zsolt szerint nyilvánvaló, hogy a klubnak többszörösen is bizonyítania kell, hogy méltó erre a támogatásra.
Ami hatalmas lépés volt a tárgyalások során, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség televíziós közvetítési lehetőséget is biztosít majd a klubnak, ami a Hungerit Rt. számára is reklámlehetőséget nyújt. Azt is tudni kell, hogy a Hungerit a női szakág költségvetésének csak egy bizonyos hányadát tudja biztosítani, ezért Magyar úr beleegyezett abba, hogy vállalata ne kizárólagos névadó támogatóként szerepeljen. Ha tehát az egyesület vezetői találnak olyan támogatót, amely hasonló nagyságrenddel segíti a klubot, akkor annak a szponzornak a neve is megjelenne a klub nevében. A Hungerittel a szerződés a 2005-ös esztendő végéig szól. Aláírásra a szerződés egyelőre még nem került, szóbeli a megállapodás a klub és Magyar József között.

Hogy méltó a bizalomra a női szakág, azt rögtön egy 18-0-ás győzelemmel bizonyította az ASI Vasas ellen, a MK első csoportmérkőzésén. A második találkozón a bajnok Dunaújváros megoldhatatlan feladat elé állította Szremkóékat, a vasárnap délelőtti matinén viszont újra győzelemnek örülhettek a szurkolók. A Hungerit ezzel a csoport második helyén végzett és bejutott a február 19-én, Kazincbarcikán megrendezendő négyes döntőbe.

Kozák László, vezetőedző szerint a bajnoki felkészülésbe remekül illeszkedett ez a három találkozó. Az ismét bebizonyosodott, hogy a Dunaújváros borzasztóan erős csapat még mindig, de ők sem verhetetlenek. Velük egyébként újra összekerülhet a csapat, ha a szombati elődöntőt sikerrel veszi a gárda. Kozák László szerint minimum az ezüstérem megszerzése a kitűzött cél a kupában. A jövő hét végi helyosztókat követően még egy hónap áll a rendelkezésre a bajnokság folytatása előtt, hogy a most felmerülő hiányosságokat kijavítsák.

H. V.


<<< Vissza