<<< Vissza

Cél a felzárkózás

2005. február 18.

 
Változások lesznek a Bolero Táncsport és Mozgásművészeti Egyesület életében, erről lapunk is tudósított néhány héttel ezelőtt, bár akkor még konkrétumokról nem tudtunk beszámolni. A Bolero azóta február elsején megtartotta éves rendes közgyűlését, ahol végre pont került az egyesület jövőjét érintő nyitott kérdésekre. A Bolero elnöke, Kovács Csaba nem titkolja: céljuk a felzárkózás a Szilver TSE mögé.

- A közgyűlés a beszámolókkal kezdődött, melyen a pénzügyi, a szakmai és az elnöki beszámolót is elfogadta a tagság - kezdte az elnök. - Ezt követően a leendő edző személyéről döntöttünk. Itt egy jelöltünk volt, Móczó János, akinek a személyét egyhangúlag elfogadta az elnökség. A rendszeres gyakorlások február 7-én kezdődnek, Móczó János havonta kétszer tart foglalkozást, később azonban az ő óraszáma növekedhet annak függvényében, hogy milyen mértékben növekszik a taglétszámunk. A fennmaradó időben a gyakoroltatást Pásztor Anikó végzi.

- Bajominé Varga Erzsébet művészeti vezető neve gyakorlatilag egyet jelent a Boleroval. Az ő személyét hogyan érintették ezek a változások?


- Sokat beszélgettünk vele a jövőt illetően, ezek során jelezte, hogy nem kíván edzőként tovább dolgozni az egyesületnél, viszont továbbra is aktív tagja a Boleronak, hiszen a Lajta László Alapfokú Művészeti Iskolában ő a társastánc tagozat vezetője. Mindemellett a táncszövetséggel is ő tartja a kapcsolatot, és természetesen a továbbiakban is számít munkájára a Bolero vezetősége.

- Melyek a megújult Bolero legfontosabb célkitűzései?


- Célunk, hogy minél több olyan táncosunk legyen, akik az országos versenyeken is figyelemreméltó eredményeket érnek el. Ehhez azonban nem elég az új edző személye, olyan versenyzőgárdára is szükségünk van ,akik képesek megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Ahhoz, hogy valóban ott lehessünk az országos mezőnyben, és azon belül is az előkelőbb helyezéseket foglalhassuk el, időre és még több gyakorlásra van szükség. Szeretnénk felzárkózni a Szilver TSE mögé, de azt azért tudni kell, hogy a Szilver az egyik legjobb párosokat felvonultató egyesület az országban. A szakmai kihívás tehát nagy ,de mi szeretnénk megfelelni ennek. A városnak így két kiváló táncegyesülete lenne, amelyek egymás mellett is remekül meg tudnak élni.

Mint ahogy azt Kovács Csaba is elmondta, a gyakoroltatásokat Pásztor Anikó végzi. Az ifjú hölgy, aki tizenegy éve kezdett el táncolni, jelenleg a Táncművészeti Főiskola első éves hallgatója. Tanulmányai kizárólag a hétvégékre szólítják a fővárosba, így hét közben három alkalommal hat-nyolc párossal foglalkozik majd Szentesen.

A Bolero életében tehát új szakasz kezdődött, néhány hónap múlva már a versenyeken bizonyíthatnak a klub versenyzői. A klub ezúton is köszöni a polgármesteri hivatalnak a munkájukhoz nyújtott segítségét.

H.V.


<<< Vissza