<<< Vissza

Mélyponton a női futsal
Női futsal

2005. február 11.

Az NB I-es női futsal 2004/2005-ös bajnokság tavaszi idényének nyitófordulóját, a legjobb nyolc között a dr. Papp László Sportcsarnokban rendezték meg. A hazaiakon kívül a Budapesti Universum, FTC és a Szegedi AK hölgykoszorúja nézett egymással farkasszemet. A fokozott érdeklődéssel kísért hazai etapon nem sok babér termett a Szentesi Futsal Klub játékosainak. Mindhárom mérkőzésüket elvesztették.

A Magyar-Körmöczi, Bacsa-Becsei, Csonka, Balázsné, Milovanovics, Siha, Baksa, Üveges összeállítású hazaiak először a Budapesti Universummal találkoztak. A Kurca-parti hölgyek a mérkőzés folyamán fáradt csapatnak tűntek. Mint oly sokszor a helyzetek most is kimaradtak. Nem úgy az ellenfélnél. A fővárosiak hat találatára, csak Üveges és Körmöczi tudott válaszolni. A végeredmény 6-2 a fővárosiak javára. A második fellépésnél az ellenfél a bajnokság újonca, az FTC, melynek edzője Hevesi Tamás. A vendég együttes játékán nem látszott, hogy újoncok ebben a sportágban. Már 5-0-ra vezettek, mikor a hazaiak Körmöczi góljával szépítettek, s kialakult az 5-1-es Fradi győzelem. A szünetig sikerült lépést tartani a fővárosi zöld-fehérekkel. Fordulás után a hazaiaknak szinte semmi sem sikerült. A harmadik összecsapás megyei rangadót hozott, a Szegedi AK volt az ellenfél. Nagy iram, kiegyenlített játék, kimaradt hazai helyzetek, s ahogy ilyenkor lenni szokott a szegedi hölgyek egy helyzetet értékesítettek, ezzel a találattal 1-0-ra nyert a Tisza-parti hölgykoszorú. A tabella állása: 1. Bp. Universum (9), 2. FTC (6), 3. Szeged (3), 4. Szentesi Futsal Klub (0).

A mérkőzések után Szél István edzővel beszélgettem.

- Miben látta a hibákat?


Legfőképpen abban, hogy a ziccereket nem rúgtuk be. Erről mi tehetünk. A másik, hogy kevés edzés volt, illetve kevés volt az edzéslátogatók száma is, januárban. Nem is tudtunk megfelelően gyakorolni, ez meg is hozta az eredményt. Ettől függetlenül nem kell még leírni a csapatot. Tavaly is nulla ponttal indultunk a legjobb nyolc között. Bízom benne, hogy lesz még jobb napunk is.

- A mérkőzéseken látszott, hogy az ön elképzeléseit sem sikerült megvalósítani, továbbá kondicionális problémák is mutatkoztak.


- Kondicionális probémák is vannak, de attól függetlenül az FTC-t lefutottuk a pályáról. Ők a helyzeteket berúgták, mi nem. Tudomásul kell venni fiatal a csapat ennek a gárdának érni kell. Nekünk új csapatot kellett építeni. Az előző évhez képest többen távoztak tőlünk, sérültjeink is vannak. Sajnálatos, hogy hozzánk nem érkezett senki. Akik még tavaly a cserepadon ültek most azokkal kell kiegészülnünk, s rájuk nagyobb teher hárul. Meg is látszik a játékon. Minden héten forduló, attól félek ha még valaki sérül teljesen elfogyunk. Nem kell bántani a lányokat, hogy a tavaszi nyitány így sikerült..

- Folytatás február 13-án Csömörön. Mit vár?

- Nehéz lesz. Meglepetést is tudunk okozni. Bízom benne, fogunk is.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza