<<< Vissza

A leendő mesterek szalagja

2005. február 11.

 
A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola február 4-én tartotta hagyományos szalagavató bálját a városi sportcsarnokban. A 11. és 12. osztályosok bevonulása után a végzősöket köszöntötték az ifjúkor és a diákélet egyik legszebb ünnepén.

Pulya Beáta 10. C osztályos tanuló Sík Sándor versével búcsúztatta a 12. osztályosokat. Szirbik Imre így szólította meg a diákokat: "Kedves leendő mesterek!" És valóban:
mesteremberek lesznek ők, akiknek arról szóltak az elmúlt éveik, hogy a választott szakmát megtanulják, és felkészüljenek az életre. A Zsoldosban megszerezhették a kellő tudást és az emberi tartást. A polgármester szerint a szalagavató még nem mérföldkő, majd a szakmunkásvizsga és az érettségi lesz az. És ha túl lesznek a megmérettetéseken, az emberek mesterként fognak rájuk nézni. Az ő kezük munkáját dicséri majd a felrakott fal, az elkészített frizura.

Dongó László igazgató - végigtekintve a végzős diákokon - megállapította, hogy elegáns a társaság, szép látványt nyújtanak. Elmondta, hogy a kis szalag kifejezi majd a reményeiket, álmaikat szerelemről, sikerről, és a szüleik álmát, akiknek öröm, hogy itt láthatják gyermekeiket. Négy évvel ezelőtt elindultak egy úton, és ami még hátra van, az az út legnehezebb része. Ezen fogja végigkísérni őket mindaz, amit ez a kis szalag jelent, valamint a tanárok és a szüleik szeretete.

A köszöntők után a szalagtűzés következett. A Szilver TSE táncosai standard táncot adtak elő, majd az iskola két tehetséges diákja, Ágoston Anita és Verbó Ákos előadásában dalokat hallhattunk. A Szilver latin tánca után jött az est fénypontja: a végzősök keringője.

A 9. K osztály néhány dallal készült, Hérány Ferenc kísérte őket gitáron. A 12. K diszkótánca felpezsdítette a hangulatot, majd egy egzotikus világ képei tárultak a szemünk elé: a Fata Morgana hastánccsoport lépett fel az iskola diákjaival - és egy kis történettel - kiegészítve. A műsor végén a végzősök újra keringőt táncoltak: először párjukkal, majd szüleiket, rokonaikat, tanáraikat kérték fel.

Hajnali egy óráig hangulatos nosztalgia diszkó várta a szórakozni vágyó fiatalokat.

Majzik Andrea


<<< Vissza