<<< Vissza

Vállalt kötelezettségek
Előtérben a képviselői munka

2005. február 11.

 
Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek települési képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Varga Árpád, a 4. választókörzet képviselője nyilatkozik.

A terület: Nagyvölgy sor, Sopron sor egészen a Temető utca végéig, onnan vissza az Alkotmány utca, Somogyi Béla utca, József Attila utca egy része. Aztán kiérve a Kossuth utcára, annak déli része - a három tízemeletessel - az Attila utcáig.

A vállalásokat vesszük sorba. A képviselő elsők között említi a hiányzó szennyvízcsatorna hálózatának kiépítését. Ez a 4-es öblözet, negyedik a rangsorban is, így a Gazdasági Minisztérium támogató döntését követően várhatóan szeptemberben írják ki a közbeszerzési eljárást, és év végén, jövő év elején indulhat el a beruházás.

A már elvégzett feladatok közé sorolja a képviselő a Kossuth utca teherforgalmának csökkentését. A korlátozást az önkormányzat bevezette, továbbgondolva a sort a Koszta József utca kinyitása is a múlté, így a Hungerit Rt. teherforgalma már nem zavaró tényező a lakosság körében. A Somogyi Béla-József Attila utca sarkán elkészült a játszótér. Mint hallottuk, a József Attila 4-9-ig és a Bacsó Béla utca 9-13-as számú ház által határolt belső udvar rendezése is sínen van. A valamikori játszótér már nem szolgálja azt a funkciót, amire készült, és egy elvégzett közvélemény-kutatás eredményeként parkolót alakítanak ki a helyén. A parkolót tervek szerint körbeépítik majd fákkal.

- Vállalásom volt az idősek gondozó házának felépítése - mondja a képviselő. - Pályáztunk is, de az nem nyert. Más helyen tovább folytatjuk a harcot. A testületnek is célja, hogy a program még ebben a ciklusban elindulhasson. Megoldódott a Nagyvölgy sor útburkolatának kiépítése. Külön öröm a számomra, hogy a körzetben első ütemben sikerült megszüntetni a téglajárdákat. Ma már aszfaltos mindegyik.

A képviselő kitért a Hadzsi János, Vecseri és a Temető utcák találkozásánál kialakult forgalmi csomópontra. Azt mondja, nagyon szerencsétlen az egész, mert még ő maga sem tudja, hogy kinek, és hogy van elsőbbsége. Mert a kihelyezett táblákon nem lehet eligazodni. Úgy gondolja, ott egy körforgalmat kell kialakítani. Azok, akik a Hadzsi Jánoson közlekednek, gyalogosan nem tudnak eljutni a temetőbe. Parkoló sincs. Járdát, parkolót kell kialakítani.

- A város a Gazdasági Kutató Intézettel el akarja készíttetni Szentes középtávú gazdasági programját. Szirbik Imre polgármester megkért, legyek annak a projektnek a vezetője, amely nagymértékben meghatározhatja a város jövőjét. A számomra nagy kihívásként értékelt munka, melyben a megbízó önkormányzat részéről felügyelem a dolgokat, várhatóan áprilisban indul.

L. J.


<<< Vissza