<<< Vissza

A vidámság hétvégéje lesz
Busók, arcfestés, tűzparádé

2005. február 11.

 
Képünkön: Vidovics Ferenc felvétele a tavalyi karneválon készült.

Február 25-56-án rendezi meg városunk a IV. Télbúcsúztató Karnevált. Az eseménnyel kapcsolatos programismertetésen Szirbik Imre elmondta, hogy a karnevál hagyományosan február utolsó hétvégéjéhez kapcsolódik, ami már a böjt időszaka, de azért reméli, hogy ez a vidámság és a télbúcsúztatás hétvégéje lesz. A rendezvény egyben záróakkordja az óvodák és iskolák karneváli ünneplésének is. A mulatságot Boros Szilvia és Mészáros Zsuzsa idegenforgalmi referensek szervezik.

Boros Szilvia ismertette a részletes programot. A helyszín a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok és környéke, illetve a vonulás után az ifjúsági park. Február 25-én délben szlovéniai jelmezesek érkeznek a városba, délután 2 órakor kidobolással veszi kezdetét a program. Dobosokkal, busókkal, jelmezesekkel, táncosokkal, zenészekkel vonulnak végig a Kossuth utcán: a városházától egészen a Penny Market parkolójáig. Több helyen megállnak majd, és tánccal, zenével fogják köszönteni a város lakosságát. Délután 4 órakor kezdődik a Kertvárosi Busóparty, amelynek két fő vendéglátója a Reál Csemege és a Yee-Lo Söröző. Az oda látogatókat gulyáslevessel és forralt borral várják, valamint a Mátéffy utcai óvodások műsora és a busók fogják szórakoztatni a közönséget. Délután 5 órától bemutató kezdődik a Luther téren, ezért a főutca este 6 óráig le lesz zárva. Teljes utca szélességben fognak a busók táncolni, zenészek kíséretében.

Másnap, szombaton hagyományosan jelmezverseny lesz a városi sportcsarnokban. Délelőtt 9 órakor kezdődik a Picúrok Farsangja a Pom-Pom Együttessel, közben elkezdődik a kinti program is, ahol lesznek népi ételek (hurka, kolbász, kenyérlángos) és italok, kézműves kirakodók, óriás csúszda, dínó ugrálóvár. Újra itt lesz Gurmai Ferenc álarckészítő mester is a Néprajzi Múzeumtól, és arcfestők várják az érdeklődőket. Ez egész napos kísérőprogramja a benti rendezvénynek. Délelőtt 11 órától szabadtéri fánkkóstolás, majd ebédszünet következik, amikor mindenki elfogyaszthat egy kellemes ebédet a gasztronómiai udvarban. Délután 3 órától nagyok jelmezversenye lesz a sportcsarnokban, és ekkortól lehet felsorakozni az utcai karneválhoz, majd 4 órakor indul a felvonulás a Klauzál, Kossuth, Tóth József utca vonalon az ifjúsági házig. Újra vendégek lesznek a gólyalábasok, és ami újdonság az utcai karneválon, hogy rengeteg maszkot láthatunk majd, melyeket gyerekek viselnek. Délután 5 órától látványos téltemetés kezdődik az ifjúsági parkban, amely magában foglalja a tábortüzet, a busótáncot, a tűzzsonglőröket, és időtől függően vízi tűzparádé lesz a Kurcán. Este 7 órakor kezdődik a gálaműsor, amikor kiosztják a jelmezverseny díjait, illetve különböző táncbemutatók láthatók majd. Sztárvendégként rioi hangulattal a Salsa Tropical Show és Gáspár Laci jön el a Megasztárból. A műsort Raiffeisen lufieső zárja este 9 órakor.

Majzik Andrea


<<< Vissza