<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. február 4.

 
Mészárosleves

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg sertés apróhús, 1 ek. liszt, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, 20 dkg zöldborsó, 1 l csontleves, 2 ek. olaj, 2 főtt tojás.

Elkészítés: Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sertés apróhúst, megsózzuk és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárga és fehérrépát. További 2 percig pároljuk, majd, megszórjuk a liszttel. Megpirítjuk, felöntjük levessel, beletesszük a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Készre főzzük. Tálaláskor a tányérba pár szelet főtt tojást teszünk, erre merjük a levest.

Rakott csirke

Hozzávalók: 1 nagyobb vagy két kisebb csirke, 1/2 kg burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, zsír, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál pirospaprika, só

Elkészítés: A megtisztított, megmosott csirkét kisebb darabokra vágjuk és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsommal fölszeleteljük. A csirkedarabokat hirtelen pirosra sütjük. Egy tűzálló tál alját megkenjük zsírral, majd soronként rétegezve burgonyát, húst, paprikát, paradicsomot és hagymakarikákat rakunk bele, enyhén megsózzuk és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonyát tegyünk. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt és a sütőben fedő alatt kb. fél órát sütjük, majd hogy a levét elfője, tovább már fedő nélkül sütjük, még a hús és a burgonya meg nem puhul. Ugyanebben az edényben tálaljuk.
Jó étvágyat!


<<< Vissza