<<< Vissza

Koszta bál farsangi díszben

2005. február 4.

 

Fotó: Vidovics

Tavaly az ezüst és a tél színei domináltak, most 190 színes farsangi kalap, álarc, léggömb és füzér jegyezte a nyolcadik Koszta Diákokért Alapítvány jótékonysági bálat.

Fergeteges hangulatú, színkavalkáddal ünneplő összejövetelként említette Almási Jánosné, a Koszta József Általános Iskola igazgatója az elmúlt hét szombati eseményét, melyet a Jövőnkért Művészeti Iskola felnőtt tánccsoportja nyitott meg bécsi keringővel.

Az énekkar és Nagy Johanna szólóénekének dallamai uralták ezután a termet, majd Almásiné köszöntője gondolkodtatta el az egybegyűlteket. Az igazgatónő emlékeztetett: a példa, az összefogás példája hat a gyerekekre, akik négy nap alatt gyakorlatilag pedagógus segítsége nélkül gyűjtöttek össze a Szökőár károsultjai javára, több mint százhatezer forintot. A Baptista Szeretetszolgálaton keresztül így örökbe fogadtak jelképesen egy velük azonos korú kisfiút és kislányt.

Az ünnepi műsor a Jövőnkért Művészeti Iskola diákjainak előadásával folytatódott. Bagi Ferenc és népi táncosai - akik "civilben" egyébként másodikos Kosztás tanulók - népi gyermekjátékokat varázsoltak a színpadra, majd Polgár Abigél ötödikes, moderntáncosai hipp-hoppot adtak elő.

Az általános iskola nebulói megmutatták, hogy az Acrobat tánccsoportban mit tanultak. Fekete Zoltán és zenekara pedig az egyetem padsorából jött vissza emlékezni, és együtt zenélni a szülőkből és pedagógusokból álló közönségnek.

A fellépők sorát Polgár Csaba felnőtt táncosai zárták, most latin formációt - cha-cha-chat, rumbát, jiveot, szambát - adott elő a Jövőnkért Iskola vásárhelyi csoportja.

Almásiné lapunknak elmondta, az alapítvány bevételéből a kuratórium döntése alapján egyebek mellett az iskolai rendezvények - szavalóverseny, iskolanap - jutalmait, a nyolcadikosok kirándulását, a Zrínyi matematika versenyt finanszírozzák, illetve eszközvásárlásra fordítják.

A közel kétszáz tombolatárgyat elsősorban a szülők ajánlották fel, de az intézmény pedagógusai is jelentős segítséget nyújtottak, illetve volt tanárok, mint Keller Jánosné egykori igazgatóhelyettes. Marika, a Művészeti Iskola igazgatónője hagyományosan a rendezvény háziasszonya. A bálon a hangulat tetőfokát jelentő " házaspárok vetélkedőjének " koordinátoraként ismét remek hangulatot teremtett.

Az összejövetel legnagyobb haszna tehát elsősorban az, hogy együtt szórakozik szülő és pedagógus, baráti társaságok alakulnak, beszélgetéssel töltenek el néhány órát - tolmácsolta gondolatait Almási Jánosné.

N. A.


<<< Vissza