<<< Vissza

Drágább lett az engedély
Közgyűlés a horgászoknál

2005. január 21.

 
Megtartotta évi rendes közgyűlését a Szentesi Horgász Egyesület. Füsti-Molnár Lajos egyesületi elnök számolt be az elmúlt év munkájáról.

Köszöntötte a társegyesületek vezetőit, a megyei szövetség képviselőjét, valamint a vendégek között helyet foglaló Gerecz Elemér nyugalmazott tanárt, akinek édesapja alapította 1946-ban a Szentesi Horgász Egyesületet.

A beszámolóból kitűnt: a 159 felnőtt és 74 ifjúsági tagot számláló egyesületben az év folyamán 101-en tettek sikeres vizsgát. - Minden lehetséges pályázaton részt vettünk, ahol a városi sportalap kuratóriuma által kiírt és a versenyügyi pályázaton nyertünk 112 ezer 500 forintot. A megye huszonöt egyesülete közül, a fogások alapján a Szentesi Horgász Egyesület volt a legjobb - mondta az elnök.

Meggyőződésünk, hogy néhány horgász nem saját szükségletre vitt el halat, hanem pénzzé tette azt. Sporthorgász egyesület vagyunk, ha lassan is de kezd ez a szemlélet. Július elején a Kurcán elkészült a versenypálya, ahol megrendeztük az ifjúsági országos horgászversenyt. Négy fiatal is részt vett : Kovalovszki Bence, ifj. Kovács Sándor, Sulik Dávid, Szabó Máté.

Berezvai István és Király József részt vett a Sukoron megrendezett édesvízi Eb-n, mint versenybíró, ahol hazánk csapata ezüstérmet, Nagy Attila az első helyet szerezte meg. Hoztak dicsőséget az egyesületnek a tisztségviselők versenyéről, amit Szegváron tartott a megyei szövetség. A Gulyás, Várdai, Füsti összeállítású csapat a harmadik helyen végzett.

Dr. Kiss-Tóth Tihamér, a fegyelmi bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket: - Huszonnyolc fegyelmi ügy került tárgyalásra, és befejezésre. A számszerű adatokból az állapítható meg, hogy az egyesület fegyelmi helyzete romlott. Ehhez hozzájárult az eredményes felderítés: az ellenőrök összehangolt munkát végeztek.
A versenyfelelős Nyíri József beszámolójából kiderült, hogy a horgász egyesület fiataljai nagyszerű eredményeket értek el a különböző versenyeken. Szabó Máté, ifj. Kovács Sándor, Sulik Dávid, Marcsó Zoltán, Dohány Péter, Kovalovszki Bence, aki teljesítménye alapján jogot szerzett a 2005-ös vb-n való indulásra.

Farkas István harmincéves munkásságát emlékéremmel jutalmazta az egyesület.

A beszámolókat követő felszólalásokban többen bírálták a vízminőséget. Szeretnék ellenőrizni a haltelepítést is. A kérdésekre adott elnöki válaszban elhangzott, hogy az egyesület bérli a Kurcát, s így a vízminőség ellen nem tud mit tenni. A haltelepítés ellenőrzéssel kapcsolatosan az elnök így válaszolt: - A telepítés helyén mindig ott van egy horgász és ő a jegyzőkönyv aláírásával igazolja azt. Személyi kérdésekkel is foglalkoztak. Gulyás Károly lett az új titkár, valamint gazdasági felelőst választottak Koszt György személyében. Az egyesület neve ezentúl Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület Szentes lesz.

A közgyűlés egyhangúlag a következő engedélyárat fogadta el 2005-re: 70 éven felettieknek kedvezményes ár: tagdíj 5 ezer, területi engedély 7 ezer, állami jegy 1 ezer, tagsági lap 1200, fogási napló 30 forint. Összesen: 14230 forint.

A nem kedvezményes ár: tagdíj 5 ezer, területi engedély 10 ezer, állami jegy 1 ezer, tagsági lap 1200, fogási napló 30, összesen: 17230 forint. Az ifjúságiaknak az elfogadott ár felét kell fizetni. A napijegy ára 2 ezer forint (0-20 óráig érvényes). Hetijegy (hétfő 0 órától vasárnap 24 óráig) 10 ezer forint.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza